|
Tweet |
Yerleşim Yerleri ve Tarım Arazileri Hasar Gördü
Rüzgarın yön değiştirmesiyle birlikte hız kazanan alevler, Sarıabalı Mahallesi'ndeki binalara ulaştı. Yangın sonucunda biri boş olmak üzere toplam 5 ev kullanılamaz hale geldi. Yerleşim alanlarının yanı sıra bölgedeki çok sayıda plastik sera ve ekili tarım arazisi de alevlerden olumsuz etkilendi.
Bölgede Tahliye Çalışmaları Yapıldı
İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye aracı, arazöz ve iş makinesi sevk edildi. Jandarma ekipleri güvenlik çemberi oluşturarak tehlike altındaki alanlarda yaşayan vatandaşların tahliyesini gerçekleştirdi.
Tahliye çalışmaları sırasında, Yemişlitahta mevkisinde ikamet eden ve engelleri bulunan İbrahim Karaca, Hatice Karaca ve kızları Kiraz Karaca'nın, alevlerin eve yaklaşması üzerine yakınlarının yardımıyla ikametgahlarından çıkarılarak güvenli alana ulaştırıldığı bildirildi.
Ekiplerin rüzgar nedeniyle kontrolü güçleşen yangını tamamen söndürme ve soğutma çalışmaları devam ediyor.