1xbet betist supertotobet
Bugun...



Süleyman Özyurt: Bu bizim hakkımız!

Antalya Berberler ve Kuaförler Derneği Başkanı Süleyman Özyurt çıkan EYT yasasında 1999 yılı öncesi çırak olarak çalışanların haklarının teslim edilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 06-04-2023 18:30

Süleyman Özyurt: Bu bizim hakkımız!

EN ÇOK BERBERLERDE ÇIRAKLIK VARDI!
Antalya Berberler ve Kuaförler Derneği Başkanı Süleyman Özyurt 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' (ETY)'nin yasalaşması ile çoğu 1999 yılı öncesi sigortalı olanların haklarının teslim edildiği söyledi, o dönem çırak olarak çalışanların yasanın dışında tutulmasının ise haksızlık olduğunu belirtti. Berberlik mesleğinin çıraklık ile başladığına dikkat çeken Özyurt, EYT'de çırakların staj gördükleri dönemin emekliliğe dahil edilmemesinin, en çok berberlik mesleğindeki meslektaşlarının etkilenmesine yol açtığını kaydetti.

BERBERLER KÜÇÜKKEN MESLEĞE BAŞLAR!
Berberlik mesleğinin zor ve kıymetli bir meslek olduğunu söyleyen Özyurt, yetkililere çağrıda bulundu, konu hakkında şunları söyledi.

"Ben dahil tüm berber ve kuaförler mesleğe küçük yaşta, çırak olarak başladı. Akşama kadar ayaklarının üzerinde durarak meslek öğrenen dönemin çocuk yaştaki gençleri, bu günün EYT'yi en çok hak eden emektarlarıdır. Yıllardır yapılan bu hizmetleri, staj dönemini yasa kapsamı dışında bırakarak yok saymamalıyız. Geçmişte yapılmayan sigorta, bu günün cezası olarak karşımıza çıkmamalı. Biz yasaya göre 'Tehlikeli Sınıf' meslekler arasındayız ama yıpranma payımız yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu sorunu çözeceğine inancımız tam. Ancak çözüm olmaz ise buradan tüm Cumhurbaşkanı adaylarına meslektaşlarım adına sesleniyorum. Lütfen bu konuyu vaatleriniz arasına ekleyin, çözecek müjdeler verin. Oluşan bu hak kaybını gidermek için lütfen adım atın. Bu konuda gerekirse imza kampanyası yaparak taleplerimizi imza altına da alabilir, sayın Cumhurbaşkanımıza sunabiliriz."







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SEKTÖR - FİRMA Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI