Bugun...



Tiroidiniz bulmacanın eksik parçası olabilir

Tiroid hastalıklarına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için her yıl 25-31 Mayıs tarihleri ‘Uluslararası Tiroid Farkındalık Haftası’ olarak kutlanıyor. Merck Türkiye, bu yıl Tiroid Haftası farkındalık çalışmaları kapsamında, çalışanlarının sağlığını ve iyi olma halini desteklediği ‘tiroid etkinliği’ ve doktor söyleşisi gerçekleştirdi.

facebook-paylas
Tarih: 27-05-2024 15:04

Tiroidiniz bulmacanın eksik parçası olabilir

Toplumda oldukça yaygın görülen tiroid hastalıklarından; dünya çapında yaklaşık 350 milyon kişinin etkilendiği öngörülmektedir. Semptomları kolayca başka hastalıklarla karıştırılabildiğinden, tiroid fonksiyon bozukluklarının yıllarca fark edilmemesi mümkün olabilmektedir. Merck Türkiye, bu özel haftada çalışanlarına yönelik düzenlediği etkinliklerle dünya çapında oldukça yaygın olan tiroid fonksiyon bozukluğu ile ilişkili hastalıkların semptomlarını fark etmenin tanı ve tedavideki önemine dikkat çekti.

Tiroid hastalıklarının semptomlarını fark edebilmek tanı ve tedavide çok önemli
Amerikan Tiroid Derneği’ne göre; tiroid bozukluğu olan kişilerin tahmini olarak %60'ına henüz tanı konulmamıştır. Dünya çapında yüz milyonlarca insan, deneyimlediği semptomların nedenini bilmeden çeşitli sağlık sorunları yaşamaktadır. Bu nedenle, semptomları fark etmenin tiroid hastalıklarının tanı ve tedavisi için ilk önemli adım olduğunu unutmamak gerekir. Tiroid hastalığı olan bireylerde; istek dışı kilo alımı ya da kilo kaybı, anksiyete, sinirlilik ve gerginlik, sürekli yorgun hissetmek, uyku sorunu, kalp çarpıntısı, büyümüş tiroid bezi veya guatr (şişkinlik) gibi belirtiler ortaya çıkabilmektedir. Uzmanlar, belirtilen semptomları yaşayan kişilerin hekimlerine danışmalarını ve gerekli görüldüğünde hekim kontrolü altında tedavi edilmelerini önermektedir.

Farkındalık haftasında Merck Türkiye çalışanları için tiroid kontrolü
Merck Türkiye, Uluslararası Tiroid Federasyonu’nun global olarak belirlediği, bu yılın teması olan “Eksik Parça” (#missingpiece) farkındalık kampanyasına destek verdi. Farkındalık kampanyası semptomların farkında olunmasına ve ilgili testleri yaptırarak olası tiroid bozukluklarına karşı önlem alınmasına odaklanıyor. İki gün süren etkinlik çerçevesinde, Merck Türkiye çalışanlarına, gönüllülük esasına göre, kapsamlı kan tahlilleri, uzman hekim tarafından tiroid muayenesi ve tiroid bezi ultrason görüntülemesi yapıldı. Merck Türkiye ofisinde yapılan tiroid konulu söyleşide ise, tiroid hastalıkları konusunda farkındalığın artırılması hedeflendi. Söyleşi sırasında risk faktörleri, tiroid hastalıklarının teşhis ve tedavisi, rutin kontrollerin yaptırılması ve tiroid bozukluklarına karşı önlem alınması gibi konulara odaklanıldı.

Merck Türkiye Genel Müdürü Şehram Zayer konuyla ilgili “Merck olarak uzun yıllardır hem Türkiye’de hem de dünyada Tiroid tedavisi alanında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün de Tiroid Farkındalık Haftası özelinde, tiroid bozukluklarına karşı önlem alabilmek adına çalışma arkadaşlarımızın sağlığını ve iyi olma halini desteklediğimiz bir etkinlik gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk duyuyorum.” açıklamasında bulundu.

Tiroid bulmacanızın eksik parçası olabilir
Merck Türkiye, Tiroid Farkındalık Haftası kapsamında aynı zamanda sosyal medya üzerinden “Eksik Parça” adlı global farkındalık kampanyasına da destek verdi. Tiroid hastalıklarının teşhisinde karşılaşılan temel zorlukları net bir şekilde ortaya koyan kampanyada, hastalığın semptomlarının diğer rahatsızlıklarla karıştırılabileceğine dikkat çekiliyor. Kampanyada tiroid rahatsızlıkları nedeniyle yaşanabilecek sıkıntılar şöyle sıralanıyor: “Kilo veremiyor musunuz? Ruh haliniz değişken mi? Hamile kalmak için mücadele mi ediyorsunuz? Tiroidiniz bulmacanın eksik parçası olabilir.” Bu doğrultuda semptomları fark etmenin ve doğru tanı için uzman desteği almanın hastalığın teşhis ve tedavisi için önemli bir rol oynadığının altı çiziliyor. 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI