1xbet betist supertotobet
Bugun...



Vakalarda düşüş, vefat sayısında artış!

22 Ekim 2021 Cuma gününün corona virüsü tablosuna göre son 24 saatte 228 kişi hayatını kaybetti. Yeni vaka sayısında ise düne göre düşüş yaşandı.

facebook-paylas
Tarih: 23-10-2021 09:04

Vakalarda düşüş, vefat sayısında artış!

Sağlık Bakanlığı, 21 Ekim Corona virüs tablosunu ve aşılamada son durumu paylaştı. Türkiye'de bugünkü tabloda 362 bin 213 test yapılırken 28 bin 465 vaka belirlendi. Koronavirüsten maalesef 198 vatandaşımızı kaybederken hastalığa yakalanıp iyileşenlerin sayısı 29 bin 160 oldu.

18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 77,04, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 88,71 olarak gerçekleşti.

Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı sayısı 114 milyon 807 bin 774'e yükseldi.

En az iki doz aşı uygulananların oranının en yüksek olduğu 10 il, Ordu, Muğla, Kırklareli, Amasya, Çanakkale, Eskişehir, Osmaniye, Balıkesir, Edirne ve Burdur oldu.

En az iki doz aşı yapılanların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Diyarbakır, Muş, Siirt, Mardin, Bingöl, Bitlis, Ağrı ve Bayburt olarak sıralandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir dizi tweet atarak koronavirüsle mücadeledeki son durumu değerlendirdi. Bakan Koca'nın sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar şu şekilde: Vakaların yaş ortalaması düştü. Artık yarıya yakını 30 yaş altında. Aşılama sonucunda hastane kapasitemiz zorlanmıyor. Yoğun bakım üniteleri ile servislerde yatan Covid-19 hastalarının çoğunluğunu halen yaşlılar ve kronik hastalığı olanlar oluşturuyor.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI