1xbet betist supertotobet
Bugun...



Vefat ve vaka sayısında korkutan artış!

19 Ekim 2021 Pazartesi gününün corona virüsü tablosuna göre son 24 saatte 223 kişi hayatını kaybetti. Vaka ve vefat sayısında ise düne göre artış yaşandı.

facebook-paylas
Tarih: 20-10-2021 09:09

Vefat ve vaka sayısında korkutan artış!

Sağlık Bakanlığı, 19 Ekim Corona virüs tablosunu ve aşılamada son durumu paylaştı. Türkiye'de son 24 saatte 360 bin 849 test yapılırken 30 bin 862 kişin Koronavirüs testi pozitif çıktı. Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 223 olarak açıklanırken hastalığa yakalanıp iyileşenlerin sayısı 27 bin 352 oldu.

18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 76,66, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 88,56 olarak gerçekleşti.

Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı sayısı 114 milyon 425 bin 692'ye yükseldi.

En az iki doz aşı uygulananların oranının en yüksek olduğu 10 il, Muğla, Kırklareli, Ordu, Amasya, Çanakkale, Eskişehir, Osmaniye, Edirne, Balıkesir ve Burdur oldu.

En az iki doz aşı yapılanların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Diyarbakır, Muş, Siirt, Mardin, Bitlis, Bingöl, Ağrı ve Bayburt olarak sıralandı.

Sosyal medyadan paylaşım yapan Bakan Koca, "Zamanı geldiği, hatta üzerinden haftalar geçtiği halde 3. doz aşısını yaptırmamış olan yaklaşık 5 Milyon kişi var. Bu grupta olanlardan hastanede yatanlar var. İnaktif aşı tercih edenlerin üçüncü dozu yaptırmalarını ısrarla talep ediyoruz. Üçüncü doz, koruma kalkanı dozudur." ifadelerini kullandı.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI