1xbet betist supertotobet
Bugun...



Veliler ve kreş sahipleri zor durumda

Kreşlere giden talimatlar doğrultusunda 16 Mart Pazartesi tarihinden itibaren tatile girip kapanacak olan kreşler konusunda pek çok çalışan annenin yanısıra kreş sahiplerinin de mağduriyetleri ortaya çıktı.

facebook-paylas
Güncelleme: 13-03-2020 13:12:58 Tarih: 13-03-2020 13:06

Veliler ve kreş sahipleri zor durumda

Koronavirüse karşı tedbir amaçlı kararlar açıklanmaya devam ediliyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın yaptığı açıklamalar doğrultusunda okullarda olası bir salgının önüne geçilmesi amacıyla üniversitelerde eğitime 3 hafta ara verilirken, ilkokul, ortaokul ve liselerde de 1 hafta ara verildı.
 

ANAOKULU VE KREŞLER
Anaokulları devlet okullarının içerisinde yer aldığı için otomatik olarak tatil ilan edildi. Kalın, özel anaokulları ve kreşler konusundaki soruya kararın velilerin inisiyatifinde olduğu şeklinde karar verdi. Yani kreş  yönetimleri ve veliler karşılıklı anlaşma yöntemi ile çocuklarını kreşlere gönderip göndermeme kararını verecekler.

Yapılan son açıklamada da Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Özel kreş, gündüz bakımevleri ile özel çocuk kulüpleri 16 Mart'tan itibaren bir sonraki açıklamamıza kadar tatil edilmiştir" şeklinde bir açıklama yaptı.

Kreşlere giden talimatlar doğrultusunda 16 Mart Pazartesi tarihinden itibaren tatile girip kapanacak olan kreşler konusunda pek çok çalışan annenin de mağduriyetleri ortaya çıktı.
KREŞLER ZOR DURUMDA
Diğer taraftan özel okullar paralarını peşin aldığı için onların okulların ertelenmesi ile ilgili mali bir problemlerinin olmadığı fakat kreşler aylık olarak velilerden ücret aldığı için bir süre gitmeyecek çocuklarla alakalı velilerin kreşlere ödeme yapmaması konusu çok ciddi bir gelir kaybı oluşturacak. Bu konudan dolayı kreş sahipleri çok dertli… Ne yapacaklarını bilemeyen kreş  sahipleri hem dernek vasıtasıyla hem de ATSO komisyonları vasıtasıyla devletin çeşitli kurumlarıyla görüşmeler yaptıklarını bildirdiler.
Bakanlıktan kreşlerle ilgili tatil konusunda bir açıklama gelmemesi ve sonradan Milli Eğitim ve Sosyal Hizmetlerden talimat gelmesi pazartesiden itibaren eğitm ve öğretime aravereceksiniz şeklinde bundan dolayı da kreşler ciddi zor durumda.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI