beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan sefaköy escort beylikdüzü escort seks hikayesi beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort esenyurt escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort alanya escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort beylikdüzü escort
Bugun...



Yöreler Renkler Festivali 10’uncu kez kapılarını açıyor

Antalya’nın renkleri, Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı’nda buluşuyor. 80 hemşeri, yörük ve kültür derneğinin katılacağı Yöreler Renkler Festivali, 5-13 Eylül tarihleri arasında 10’uncu kez düzenlenecek.

facebook-paylas
Güncelleme: 17-08-2026 16:16:32 Tarih: 17-08-2026 16:14

Yöreler Renkler Festivali 10’uncu kez kapılarını açıyor

Muratpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen festival, Antalya’nın farklı yörelerden ve ülkelerden gelen kültürlerini aynı meydanda buluşturacak. Türkiye’nin yedi bölgesinin yanı sıra farklı ülkelerin kültürlerinin de temsil edileceği festivalde, Antalya’da faaliyet gösteren 80 dernek geleneklerini, yöresel lezzetlerini ve kültürel değerlerini kent sakinleriyle paylaşacak.

Festival boyunca kurulacak stantlarda yöresel yemekler, el sanatları, yöresel ürünler ve kültürel değerler tanıtılırken; sahne gösterileri, halk oyunları ve müzik etkinlikleriyle Atatürk Kent Meydanı dokuz gün boyunca farklı kültürlerin sesine ve ritmine ev sahipliği yapacak.

10 YILDIR KÜLTÜRLER AYNI MEYDANDA
Yöreler Renkler Festivali, 10 yıldır Antalya’nın kültürel çeşitliliğini görünür kılan önemli buluşmalardan biri olmayı sürdürüyor. Festival, kentte yaşayan farklı toplulukların kendi kültürlerini yaşatmasına ve gelecek kuşaklara aktarmasına alan açarken, Antalyalılara da birbirinden farklı gelenekleri yakından tanıma fırsatı sunuyor.

Anadolu’nun farklı yörelerinin yanı sıra Antalya’da yaşayan yerleşik yabancıların oluşturduğu kültür derneklerinin de katılacağı festival, farklılıkların bir arada yaşamın zenginliği olduğunu bir kez daha ortaya koyacak.

BAŞKAN UYSAL’DAN FESTİVALE DAVET
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yöreler Renkler Festivali’nin Antalya’nın çok kültürlü yapısını yansıtan özel buluşmalardan biri olduğunu belirterek tüm Antalyalıları festivale davet etti.

Başkan Uysal şöyle konuştu:
“Antalya, Türkiye’nin her bölgesinden ve dünyanın farklı ülkelerinden insanların kendine bir hayat kurduğu, farklı kültürlerin bir arada yaşadığı bir kent. Yöreler Renkler Festivali, bu büyük kültürel zenginliğin aynı meydanda buluştuğu çok özel bir etkinlik. 10’uncu yılında Antalya’da faaliyet gösteren 80 derneğimizle birlikte yine büyük bir buluşmaya ev sahipliği yapacağız. Herkesi kendi kültürünü paylaşmaya, farklı kültürleri tanımaya ve bu güzel birlikteliğe ortak olmaya Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı’na bekliyoruz.” 







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER MURATPAŞA Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
YUKARI YUKARI