1xbet betist supertotobet
Bugun...



2022'de pasaport harçlarına rekor zam yolda!

Ekim ayı enflasyonu açıklandı. Tüik tarafından açıklanan verilere göre, enflasyon ekimde yüzde 2,39 artarken yıllık bazda yüzde 19,89 oldu. Ekim ayı enflasyonu ile birlikte 2022 yılına ait vergi ve harçlara yapılacak zam oranını belirleyen yeniden değerleme oranı da netleşti.

facebook-paylas
Tarih: 04-11-2021 09:32

2022'de pasaport harçlarına rekor zam yolda!

Her sene, yeni yılda vergi, harç ve ceza miktarlarında uygulanacak artış için ekim ayı Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) baz alınıyor. TÜİK'in ekim ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla 2022 yılı yeniden değerleme oranı da belli oldu.

Tüketici Fiyat Endeksi 12 aylık ortalamalara göre ekim sonu itibariyle artış yüzde 36, 20 olarak gerçekleşti. Bu rakam önümüzdeki yıl bazı vergi, harçlara yapılacak artışın belirlenmesi açısından yeniden değerleme oranını gösteriyor. Emlak vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, pasaport, ehliyet harcı gibi vergi ve harçlara zam bu orana göre belli oluyor. Eğer Hazine ve Maliye Bakanlığı, Yeniden Değerleme Oranını bu şekliyle açıklarsa, 2022 yılında trafik cezası, harçlar ve bazı vergi türleri bu oranda artacak.

Yeniden değerleme oranı her yılın ekim ayında çıkan Üretici Fiyat Endeksi rakamına göre belirleniyor. Kanuna göre zam Cumhurbaşkanı’nın onayından sonra devreye alınıyor.

YDO oranlarının hesaplandığı şekilde uygulanmasına, oranların artırılarak ya da indirimli uygulanıp uygulanmayacağına Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan karar verecek.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI