beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan sefaköy escort beylikdüzü escort seks hikayesi beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort esenyurt escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort alanya escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort beylikdüzü escort
Bugun...



Aliye Coşar’dan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ndeki Otopark Ücretlerine Tepki

Antalya Milletvekili Aliye Coşar, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde hasta ve yakınlarından talep edilen otopark ücretlerini Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Tarifelerin vatandaşları mağdur ettiğini belirten Coşar, uygulamanın kamu hizmeti ilkesine aykırılığını vurgulayarak Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi sundu. Sürecin takipçisi olunacağı bildirildi.

facebook-paylas
Tarih: 11-10-2026 11:34

Aliye Coşar’dan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ndeki Otopark Ücretlerine Tepki

Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi, muayene, tetkik ve kontrol amacıyla bulunan vatandaşlardan alınan otopark ücretleri Meclis gündemine taşındı. YENİ Parti Antalya Milletvekili Aliye Coşar, yerel basına ve kamuoyuna yansıyan şikayetler üzerine konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıyarak Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun yanıtlaması istemiyle yazılı bir soru önergesi hazırladı.

Uygulanan mevcut tarife detaylarına değinilen önergede, hastane otoparkında 30 dakika ile 1 saat arasındaki park süresi için 100 TL, 1 ila 3 saat arası için 170 TL, 3 ila 6 saat arası için 250 TL, 6 ila 12 saat arası için 300 TL ve 12 ila 24 saat arası için ise 350 TL ücret istendiği bilgisi yer aldı. Haftalık tedavi süreci olan hastalar için söz konusu maliyetin 1.800 TL seviyesine ulaştığı aktarıldı.

Önergede ayrıca, hastane içerisindeki transit geçişlerin ücretsiz olduğu bildirilmesine rağmen üniversite yerleşkesinden hastane tarafına araçla giriş sağlayan vatandaşlardan da 100 TL giriş ücreti talep edildiği kaydedildi. Polikliniklerdeki muayene sırası bekleme, tahlil, tetkik ve sonuç alma süreçleri sebebiyle hastanede uzun süre kalmak zorunda olan ya da yatış süreci günlerce sürerken hasta yakınlarının, her giriş çıkışta bu bedelleri ödemek durumunda kaldıkları ve yüksek tutarlar nedeniyle mağduriyet yaşadıkları öne sürüldü.

Tüketici örgütlerinin görüş ve değerlendirmelerine atıfta bulunan Milletvekili Coşar, kamusal sağlık kurumuna tedavi amacıyla gelen kişilerden otopark ücreti tahsil edilmesinin kamu hizmeti anlayışına ve ilgili mevzuat hükümlerine aykırı olduğunu savundu. Mevcut ekonomik koşullar ve düşen alım gücü ortamında vatandaşların kamusal sağlık hizmeti alırken finansal yüklerle karşı karşıya bırakılmasının uygun olmadığını belirten Coşar, kamusal sağlık hizmetlerinin temel gayesinin nitelikli ve kolay ulaşılabilir sağlık imkanı sunmak olduğunu ifade etti.

Milletvekili Aliye Coşar, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle şu soruları yöneltti:
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde hasta ve hasta yakınlarından tahsil edilen otopark ücretlerinin hukuki ve yasal dayanağı nedir?

Sağlık Bakanlığı bünyesindeki veya üniversitelerle entegre çalışan kamu hastanelerinde otopark imkanlarının ücretsiz sunulması ya da ücretlerin sınırlandırılmasına ilişkin yürürlükte bulunan bir mevzuat veya yönetmelik mevcut mudur?

Antalya genelindeki diğer kamu hastanelerinde otopark hizmeti ücretsiz verilirken Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde ücret uygulanmasının gerekçesi nedir?

Muayene, tahlil ve yatış işlemleri sırasında uzun süreler beklemek durumunda kalan vatandaşların mağduriyetini önlemek amacıyla otoparkların ilk birkaç saatinin veya tüm tedavi sürecinin ücretsiz yapılmasına dair yürütülen bir çalışma bulunmakta mıdır?

Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde alınan araç giriş ve otopark ücretlerinin tamamen kaldırılması yönünde Bakanlıkça bir talimat verilecek midir?

Mevzuata aykırı biçimde toplandığı iddia edilen otopark ücretlerinin vatandaşlara iade edilmesi veya uygulamanın bitirilmesi konusunda Bakanlık tarafından başlatılmış herhangi bir inceleme yahut soruşturma var mıdır?







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
YUKARI YUKARI