beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan sefaköy escort beylikdüzü escort seks hikayesi beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort esenyurt escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort alanya escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort bayanlar
Bugun...



778 Milyonluk Dev Soruşturmada Muhittin Böcek'e 69 Yıl Hapis İstemi

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve iştiraki ANSET üzerinden gerçekleştirilen festival ile organizasyon ihalelerine ilişkin hazırlanan 1849 sayfalık iddianame mahkemece kabul edildi. Görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı M.B. için 69 yıla, eski Genel Müdür C.Ç.T. için 21 yıla kadar hapis cezası talep edilen dosyada, 5 yıllık harcama tutarının enflasyonla güncel karşılığının 778 milyon lira olduğu ve 113 milyon lirayı aşkın kamu zararı oluştuğu öne sürüldü.

facebook-paylas
Tarih: 20-10-2026 10:37

778 Milyonluk Dev Soruşturmada Muhittin Böcek'e 69 Yıl Hapis İstemi

Soruşturma Kapsamı ve İddialar
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve iştiraki ANSET tarafından 2021-2025 yılları arasında gerçekleştirilen festival, konser, tanıtım ve organizasyon hizmet alımları incelemeye alındı. Bilirkişi raporları, Sayıştay incelemeleri, MASAK verileri, banka hesap hareketleri, ihale dosyaları ve şüpheli ifadeleri doğrultusunda hazırlanan iddianamede; kamu ihalelerinde rekabetin engellendiği, yaklaşık maliyetlerin gerçeğin üzerinde belirlendiği ve bazı işlerin belediye iştiraki üzerinden belirli firmalara devredildiği iddia edildi.

İddianamede, tutuklanan ve görevinden uzaklaştırılan Belediye Başkanı M.B. ile eski ANSET Genel Müdürü C.Ç.T.'nin de aralarında bulunduğu 15'i tutuklu 55 sanık hakkında dava açıldığı bildirildi.

Hapis Cezası Talepleri ve Kamu Zararı Hesabı
Hazırlanan iddianamede M.B. hakkında 'rvet alma', 'ihaleye fesat karıştırma', 'edimin ifasına fesat karıştırma' ve 'suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama' iddialarıyla 25 yıldan 69 yıla kadar hapis cezası istendi. C.Ç.T. hakkında ise 'ihaleye fesat karıştırma', 'edimin ifasına fesat karıştırma' ve 'suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama' suçlamalarıyla 9 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Bilirkişi raporunda, ANSET üzerinden gerçekleştirilen organizasyon ihalelerinde 45 milyon 386 bin lira anapara zararı hesaplandığı, ticari faizle birlikte toplam kamu kaybının 113 milyon 426 bin 440 lira 41 kuruş olduğu savunuldu. İştirak üzerinden 5 yılda yapılan harcamanın 359 milyon 990 bin lira, bu tutarın enflasyonla güncellenmiş karşılığının ise 778 milyon 394 bin lira olduğu kaydedildi.

Festivaller ve Etkinlikler Mercek Altında
İddianamede yer verilen detaylara göre:
Altın Portakal Film Festivali: 62'nci Altın Portakal Film Festivali kapsamında yapılan 114 milyon 200 bin liralık hizmet alımında alt yüklenici sözleşmelerinde rekabet koşullarının sağlanmadığı ileri sürüldü.

100. Yıl Kutlamaları: Cumhuriyet'in 100'üncü yılı kutlamaları ihalesinin, tarihi önceden belli olmasına rağmen "zaman kalmadığı" gerekçesiyle pazarlık yöntemiyle yapılmasının mevzuata aykırı olduğu değerlendirildi.

Konaklama Harcamaları: Festival tarihleri dışında da lüks otellerde konaklama giderlerinin şirket bütçesinden karşılandığı ve bu harcamaların keyfilik taşıdığı ileri sürüldü.

Sanıkların Savunmaları
Sanıklar iddiaları ve bilirkişi tespitlerini reddetti. M.B. ifadesinde şu değerlendirmelerde bulundu:

"Benim herhangi bir ihaleyle alakalı usul ve yasaya aykırı bir talimatım olmadığı gibi belediye kaynaklarını hiçbir zaman zarara uğratmam söz konusu değildir. Altın Portakal büyük bir organizasyondur, maliyetleri üçte birine indirdik. Kamu zararını kabul etmiyorum."

C.Ç.T. ise ihale evraklarında imzası bulunmadığını vurgulayarak şunları söyledi:

"ANSET yüklenicidir. Festival ilgili tek ve nihai karar verici festival başkanı olan belediye başkanıdır. Piyasa fiyatından yüksek alım yapılmamıştır. Şahsımın maddi menfaat temin ettiği algısını kabul etmiyorum; malvarlığımız eşimle benim miras ve mesleki kazançlarımızdan kaynaklanmaktadır."

​Sanıklar hakkındaki suçlamalar ve bilirkişi raporlarındaki tespitler, yargılama sürecinde Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirilecek. 







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
YUKARI YUKARI