|
Tweet |
Antalya'da dün kent genelinde etkisini gösteren şiddetli sağanak yağış sırasında, toplu taşıma hizmeti veren bir özel halk otobüsünün içine yağmur suyu sızdığı belirlendi. Araçta seyahat eden vatandaşların durumu bildirmesi ve gelen şikayetlerin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ ekipleri konuyla ilgili çalışma başlattı.
Belediye denetiminde toplu taşıma faaliyeti yürüten özel halk otobüsünde inceleme gerçekleştiren ekipler, su sızmasının kaynağını tespit etti. Yapılan teknik kontrollerde, otobüsün cam filtrelerinde deformasyon meydana geldiği ve tavan birleşim noktalarında bulunan silikon izolasyon malzemesinin zamanla yıprandığı anlaşıldı.
Gelişmeye ilişkin açıklamalarda bulunan Ulaşım AŞ Operasyon Birimler Sorumlusu Ramazan Delioğlu, vatandaşlardan gelen ihbar üzerine hızla müdahale edildiğini belirtti. Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde bir yağış yaşandığına dikkat çeken Delioğlu, söz konusu otobüsteki teknik aksaklıkların giderilmesi ve su alma probleminin kalıcı olarak çözüme kavuşturulması amacıyla aracın yetkili servise sevk edildiğini aktardı.
Şehir içi toplu taşıma araçlarının düzenli olarak denetimden geçirildiğini vurgulayan Delioğlu, özellikle yağışlı havalarda vatandaşların güvenli ve konforlu bir şekilde ulaşım sağlaması için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti. Delioğlu ayrıca, aracın bakım tedbirlerini zamanında almayarak ihmalde bulunan otobüs işletmecisine ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda cezai işlem uygulandığını kaydetti.