1xbet betist supertotobet
Bugun...



Ahmet Hamdi Akseki Caddesi güzelleşiyor

Kepez Belediyesi, Şafak Mahallesi’nde 2012 yılında açtığı Ahmet Hamdi Akseki Caddesi’nin üst yapısını yeniliyor. Başkan Hakan Tütüncü, yenileme çalışmasıyla caddeyi alımlı ve görkemli hale getireceklerini söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 05-02-2020 15:45

Ahmet Hamdi Akseki Caddesi güzelleşiyor

Ahmet Hamdi Akseki Caddesi güzelleşiyor
Kepez Belediyesi, Şafak Mahallesi’nde 2012 yılında açtığı Ahmet Hamdi Akseki Caddesi’nin üst yapısını yeniliyor. Başkan Hakan Tütüncü, yenileme çalışmasıyla caddeyi alımlı ve görkemli hale getireceklerini söyledi.
Bölgesine değer kazandıran ve ulaşımı kolaylaştıran Ahmet Hamdi Akseki Caddesi, mülkiyet sorunlarından dolayı uzun yıllar ulaşıma açılamamıştı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde mülkiyet sorunlarının çözülmesinden sonra Fen İşleri Müdürlüğü, bu caddenin yapımını 2012’de başlatmıştı. O yıl içerisinde yapımı tamamlanan 30 metre genişliğinde, 1200 metre uzunluğundaki yol soğuk asfaltla kaplanmış ve yolun orta refüjü, yağmur suyu drenajı ve kaldırımı da yapılmıştı. Akdeniz Sanayi Sitesi’ne ulaşımı sağlayan 75. Yıl Caddesi ile 4282 Sokak’ı birbirine bağlayan yeni yol, çevresindeki parsellere konut yapımını hızlandırmıştı.
Tütüncü Şafak Mahallesi’nde Kepez Belediyesi Meclisi de, 2014’te aldığı kararla bölgedeki ulaşımı rahatlatan bu caddeye Ahmet Hamdi Akseki’nin ismini vermişti. Geçtiğimiz günlerde Şafak Mahallesi’ni ziyaret eden Başkan Hakan Tütüncü de Ahmet Hamdi Akseki Caddesi’nin üst yapısını yenileyeceklerinin müjdesini vermişti.  Caddede, Mahalle Muhtarı Metin Şimşek’le incelemelerde bulunan Başkan Tütüncü, yaptığı açıklamada caddenin dönemlerinde mülkiyet sorunlarını çözerek açtıkları önemli ve özel bir bağlantı yolu olduğunu söyledi.
“Alımlı ve görkemli bir cadde olacak” Caddenin, Akdeniz Sanayi Sitesi’ni, çevre yollarına ulaşımı sağlayan 75 yıl Bulvarı'na bağlandığını belirten Tütüncü,  açıklamasında şunları kaydetti: “Ahmet Hamdi Akseki Caddesi, Şafak Mahallesi’ne değer de kazandırdı. Bu cadde açılalı 8 yıl oldu. 8 yıl içerisinde o yolun çevresi yeni binalarla doldu. Şimdi Ahmet Hamdi Akseki Caddesi’nin baştan aşağıya yenileceğiz. Caddenin sıcak asfaltını Mart ayına kadar tamamlayacağız. Refüjünü, kaldırımını daha düzgün hale getireceğiz. Işıklandırmasıyla da özel bir cadde haline gelecek. Ahmet Hamdi Akseki Caddesi, diğer caddelerimizde kadar alımlı, görkemli bir cadde olacak.” Ahmet Hamdi Akseki adına kitabe Caddeye çok özel bir isim verdiklerine işaret eden Başkan Hakan Tütüncü, “Ahmet Hamdi Akseki çok önemli bir değerimiz. Bu güzel Antalya şehrinin yetiştirdiği çok önemli büyüklerimizden birisi olan Ahmet Hamdi Akseki’nin hatırasını Şafak Mahallesi'nde yaşatmış olacağız. Ahmet Hamdi Akseki adına özel bir kitabeyi caddeye yerleştireceğiz.” İfadesini kullandı.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KEPEZ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI