1xbet betist supertotobet
Bugun...



Antalya'da fidanlar toprakla buluştu.

“Geleceğe Nefes Ağaçlandırma Projesi” kapsamında düzenlenen fidan dikim programında Kepez ve Muratpaşa'da belirlenen alanlarda fidan dikim işlemi gerçekleştirildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 14-11-2020 23:31:17 Tarih: 11-11-2020 19:00

Antalya'da fidanlar toprakla buluştu.

 “Geleceğe Nefes Ağaçlandırma Projesi” kapsamında düzenlenen fidan dikim programına katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yeşile çok kıymet verdiklerini, bunun için ilçede başlattıkları yeşil seferberliği ile yeşil alan miktarını 3 milyon 200 bin metre karenin üzerine çıkardıklarını söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak için başlatılan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde “Geleceğe Nefes Ağaçlandırma Projesi” fidan dikim programına katıldı. Kepez-Varsak Bölgesi Kirişçiler mevkiinde 10 dönüm alanda gerçekleştirilen fidan dikimine katılan Tütüncü, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Bayramı kapsamında Kepez ilçesine Orman Bölge Müdürlüğü vasıtasıyla yeni bir orman kazandırıyor olmanın mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.

Kepez’e 3 milyon 200 bin metre kare yeşil alan
Kepez Belediyesi olarak yeşile çok büyük kıymet verdiklerini ve önemli bir yeşil seferberliğinin içinde olduklarını belirten Başkan Tütüncü, “Kepez’e hizmet sürecimizde 3 milyon 200 bin metrekarenin üzerinde yeni yeşil alan kazandırdık. Yüz binlerce ağacı toprakla buluşturduk. Kepez günden güne daha yeşil oluyor. Bugün bu bayram vesilesiyle güzel bir ormanı daha Kirişçiler mahallemize kazandırmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduk. İnşallah bugün diktiğimiz fidanlar geleceğe nefes olacak, hayata nefes olacak.” dedi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’de, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak için fidan dikti. Tütüncü, diktiği fidana da ilk can suyunu verdi. Kepez-Varsak Bölgesi kirişçiler mevkiinde 10 dönüm alanda 1660 adet,  il genelinde 19 ayrı lokasyonda, 562 dekar alanda, 27 bin 640 fidan toprakla buluşturuldu.

Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve çocuklar, Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında; çam fidanlarını Kundu bölgesinde hazırlanan alanda toprakla buluşturdu.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, İlçe Tarım Orman Müdürlüğü organizasyonunda, Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında ‘Geleceğe nefes’ kampanyasına katıldı.

Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan ve çocuklarla birlikte çam fidanlarını toprakla buluşturan Başkan Uysal; “Muratpaşa’mız yeşil konusunda örnek bir bölge. İlçemiz yeşil alan oranı çok yüksek bir bölge ama daha da yüksek olmalı. Fidan dikerek; orman alanlarını yoğunlaştırırken, orman alanlarında özel mülkiyet oluşumunu da önlememiz lazım. Ormanlarımızın, başka amaçlarla kullanımını önlemememiz lazım, bu sayede ormanlarımızı arttırabilir, bölgemizin, ülkemizin habitatına katkı sağlayabiliriz” dedi.

Ülkemizin ve dünyanın daha temiz, daha yeşil olması için birlikte çalışacaklarını söyleyen Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan ise şöyle konuştu;  “11’e 11’de tüm Türkiye’de, bugün bu saatlerde ağaç dikim törenleri gerçekleştiriliyor. İlk kez geçen sene Ulusal Ağaçlandırma Bayramı adı altında başlayan bir program. Bu sene 30 farklı ülkede de Türkiye’ den örnek alınarak uygulanmaya başlandı. Sağ olsunlar bütün kurum müdürlerimiz ve belediye başkanımız burada, bizler buradayız. İnşallah bu programlar, bu şekilde yaygınlaştırılarak devam edecek.”







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI