|
Tweet |
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Büşra Özdemir’in AK Parti’ye geçeceği yönündeki iddialar, yapılan son açıklamalarla birlikte kamuoyunda yeniden tartışılmaya başlandı. Özdemir’in mevcut partisi çatısı altında görevini sürdürdüğüne dair net beyanlarına karşın, transfer iddiası bir kez daha dile getirildi.
Sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan Türkiye Basın Federasyonu Genel Başkanı Sinan Burhan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Büşra Özdemir’in AK Parti’ye katılmasıyla ilgili öne sürdüğü görüşünün arkasında durduğunu belirtti. Özdemir’in ekim ayı belediye meclisi toplantısı sırasında CHP üyesi olarak siyaset yaptığını açıkça ifade etmiş olmasına rağmen iddiasını sürdüren Burhan, başkanvekilinin AK Parti saflarına geçeceğini savundu. Konuya dair görüşlerini paylaşan Burhan, "İddiamın arkasındayım. Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili'nin yaptığı açıklamaya rağmen AK Parti'ye katılacağını söylüyorum." ifadelerini kullandı.
Açıklamalarının devamında ulaştığı verilere ve süreçteki değerlendirmelerine güvendiğini kaydeden Sinan Burhan, yaşanacak gelişmelerin sonucunun zamanla görüleceğini ifade etti. İddiasının takibini sürdüreceğini ima eden Burhan, "Elbette kimi zaman haklı çıkaracak, kimi zaman haksız çıkaracak. Bakacağız. Büyük konuşmayı sevmiyorum ama bilgi ve belge olmadan da bu konuşmaları yapmayız." değerlendirmesinde bulundu.
Öte yandan, iddiaların hedefinde yer alan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Büşra Özdemir ise ekim ayı belediye meclisi toplantısında hakkında çıkan haberler üzerine bir konuşma yapmıştı. Normal şartlarda kendisi hakkında yapılan haberlere yanıt vermediğini belirten Özdemir, son dönemde tırmanan tartışmalar sebebiyle açıklama yapma gereği duyduğunu aktarmıştı.
Süreçte yaşanan yoğunluğa dikkat çeken Özdemir, açıklamasında şu ifadelere yer vermişti: "Son 15 ayda hakkımda çok fazla haber yapılıyor benim de böyle bir alışkanlığım var. Cevap vermeyi tercih etmiyorum, hiçbirine cevap vermiyorum. Buna cevap vereceğim çünkü son 1 haftadır çok fazla yorucu bir süreç olmaya başladı. Ben yeterince zor bir dönemde göreve geldim. Bu görevi de elimden geldiğince en iyi şekilde yaptığımı düşünüyorum. Ben Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında siyaset yapıyorum Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili olarak. Ben çok nezaketli yaklaşıyorum yani bu tarz birilerinin adı konuşulurken biraz daha nezaketli biraz daha düşünceli davranmalarını ben rica ediyorum."