1xbet betist supertotobet
Bugun...



Antalya Halkevi'nden "zamları geri çekin!" çağrısı.

Antalya Halkevi, Antalya'da ASAT-Büyükşehir Belediyesi tarafından su fiyatlarına yapılan zamlar hakkında basın açıklaması yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 08-02-2022 14:55

Antalya Halkevi'nden

İşte o açıklama:

ANTALYA’DA SUYA YÜZDE 29 ZAMMI KABUL ETMİYORUZ
ASAT’ın 2019 yılında aldığı bir kararla su fiyatları, Üretici Fiyatları Endeksine (ÜFE) bağlanmış ve her ay düzenli olarak artmaktadır. Geçtiğimiz 2021 yılında suya yüzde 40 zam yapılmıştır. 2022 yılının Ocak ayında %9.99, Şubat ayında ise %19.08 zam yapılmıştır. Bu yılın sadece ilk 2 ayında suya yapılan zam miktarı toplamda %29,07 olmuştur. Üstelik önümüzdeki ayda Ocak ayı ÜFE’sine göre %10,45 daha zam yapılacaktır. Ekonomik kriz içinde kavrulan halkın en temel yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığı bir süreçte, Büyükşehir Belediyesi’nin kontrolü altında (kamusal) olmasını beklediğimiz temel hizmetlere sürekli zam yapılmaktadır.

Kamusal olmayan şehir içi ulaşım, özel otobüs sahiplerinin insafına ve piyasa hareketlerine terk edilmiştir. Ocak ayında zam yapılmasına rağmen otobüs sahipleri hala yeni zam istemektedir. Menderes Türel döneminde üretim izni özel bir şirkete (Ülker-Uno) verilmiş, adı “Halk Ekmek” olan ancak aslında halka ve belediyeye ait olmayan fabrikada ekmek üretimi hala sürdürülmektedir. Halk Ekmek büfelerinde ekmeğin 2 TL’den satılması firmanın işine gelmediği için, eskiye göre talep miktarı artmış olmasına rağmen büfelere verilen ekmek miktarı yarı yarıya düşürülmüştür.

Çözüm önerilerimiz
1- ULAŞIM- Şehir içi ulaşımda özel otobüs sahipliğine dayanan sisteme derhal son verilmelidir. Şehir içi ulaşım kara dayanmadan, piyasa mantığı terk edilerek halkçı bir anlayışla işletilmeli, halkın ulaşım hakkı nitelikli ve ucuz olarak sağlanmalıdır.

2- EKMEK- Belediye kendi ekmek fabrikasını bir an önce kurmalı, özel sektöre bağımlılıktan kurtulunmalıdır. Halkın en temel gıda maddesi olan ekmek belediye tarafından üretilmeli ve kar amacı gütmeden halka ulaştırılmalıdır.

3- SU- İlk iş olarak yüzde 29’luk zam geri çekilmelidir. Ardından halkın aleyhine olan, su fiyatlarını ayarlamakta kullanılan Üretici Fiyatları Endeksi’ne bağlı artış yöntemi terk edilmelidir. Antalya gibi en az altı ay sıcak mevsimin yaşandığı ve su tüketiminin fazla olduğu kentimizde, kentdaşlarımıza kişi başı 4 m3 su insani su hakkı olarak ücretsiz verilmeli, su fiyatlarında piyasa anlayışı terk edilmelidir. 1 m3 su 8,25 TL, atıksu (%40) 3,3 TL, ÇTV 0,68 TL, KDV 0,92 TL, 1 m3 su vergiler ve atıksu bedeli dahil toplam 13,15 TL’dir

Hazırladığımız tablodan da göreceğiniz gibi, maalesef Antalya’da su fiyatlarında az tüketimi teşvik eden ve ucuzluk sağlayan kademe olmadığı gibi fahiş fiyatla satılmaktadır.

ASAT-Antalya Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar yaptığımız hiçbir öneri ve uyarıyı dikkate almamaya devam etmektedir. Bu politikalarının devam etmesi halinde halkta büyük bir tepki yaratacağı aşikardır.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

ANTALYA HALKEVİ


 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI