1xbet betist supertotobet
Bugun...



Antalya Havalimanı'nı 25 yıl işletecek şirket belli oldu!

Antalya Havalimanı’nın kapasitesinin artırılması ve 25 yıllık işletme hakkı için 1 Aralık tarihinde gerçekleştirilen ihale sonuçlandı.

facebook-paylas
Güncelleme: 06-12-2021 09:34:14 Tarih: 04-12-2021 13:36

Antalya Havalimanı'nı 25 yıl işletecek şirket belli oldu!

TAV Havalimanları ve Fraport ortaklığı Antalya Havalimanı’nın kapasitesinin artırılması ve 25 yıllık işletme hakkı için gerçekleştirilen ihalede 7 milyar 250 milyon avro ile en iyi teklifi verdi. Ortak girişim, yaklaşık 765 milyon avro yatırımla havalimanın kapasitesini yıllık 80 milyon yolcuya çıkaracak.

TAV Havalimanları ve Fraport’un oluşturduğu konsorsiyum, Antalya Havalimanı’nın işletme hakkı için 1 Aralık'ta gerçekleştirilen ihalede 7 milyar 250 milyon avro artı KDV ile en iyi teklifi verdi. DHMİ Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen ihaleye TAV ve Fraport ortaklığının yanı sıra Vnukovo-INTEKAR Yapı ortaklığı katıldı.

TAV ve Fraport ortaklığı, 25 yıllık kira bedelinin yüzde 25’ini peşin ödeyecek. İhale, var olan anlaşmanın sonlanacağı Ocak 2027’den Aralık 2051’e kadar olan 25 yıllık dönemi kapsıyor.

Fraport AG CEO’su Dr. Stefan Schulte “Antalya Havalimanı’nı uzun yıllardır işletiyor olmaktan ve dünyanın önde gelen turizm merkezlerinden biri olarak geliştirmekten gelen deneyimimizle başarılı bir teklifte bulunduk. Ortağımız TAV’la birlikte müşteri memnuniyeti, inovasyon ve operasyonel mükemmelliğe odaklı olarak uzun yıllar boyunca hizmet vermeye devam edeceğiz”.

TAV ve Fraport ortaklığı, ilk etapta yaklaşık 600 milyon avro olmak üzere toplamda yaklaşık 765 milyon avro yatırımla havalimanının kapasitesini yıllık 80 milyon yolcuya çıkaracak.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI