1xbet betist supertotobet
Bugun...



Antalya'ya kaç Rus gelecek? İşte 2020 yılı tahmini...

Türkiye, Rusya uçuşlarının sayısının en yakın rakibinin 2 katına yakın olması sebebi ile Rusya'dan gelecek olan turist sayısını tahmin etti.

facebook-paylas
Tarih: 21-08-2020 14:43

Antalya'ya kaç Rus gelecek? İşte 2020 yılı tahmini...

ATOR'un (Rus Tur Operatörleri Birliği) web sitesindeki bilgiye göre; Antalya, Rusya uçuşlarından ve bu pazarın geri dönüşlerinden oldukça memnun. Antalya Uluslararası Havalimanı istatistikleri verilerine göre, uçuşların açılmasından itibaren ilk haftada toplam 111 bin Rus turist geldi.

Uçuşların açılması ile birlikte
Rusya, Ukrayna, Almanya ve İngiltere'den toplamda 180 bin üzerinde turist Antalya'ya ayak bastı. Bu verilere göre Rusya Antalya'da lider olurken; Ukarayna 36 bin kişi iğle ikinci, Büyük Britanya 19 bin kişi ile üçüncü, Almanya ise 15 bin kişi ile dördüncü sırada yer alıyor.

Fraport TAV Antalya Havaalanı Genel Müdürü Bilgihan Yılmaz'a göre Antalya'ya gelen Rusların zirvesi eylül ayında olacak.

Rusya'dan geri dönüşleri göz önüne alarak konuşan Türk turizm temsilcileri, 2020 yılında turizm verilerini tahmin ederek; kaç turist geleceği ile ilgili yorumlarını yaptı.

2019 yılı verilerine göre Antalya'ya 7 milyondan fazla Rus Türkiye'yi ziyaret etti. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ise 2020 sonuna kadar Türkiye'yi 1,8 milyon Rus turistin ziyaret edeceğini öngörüyor.

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz da daha olumlu bir tablo çizerek "Mücbir sebep yoksa Antalya bu yıl 4-4,5 milyon yabancı turist alacak, çoğu Rusya'dan gelecek." yorumunda bulundu.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI