1xbet betist supertotobet
Bugun...



Araç temizliğinde nelere dikkat edilmeli?

Bir araca bakıldığında en önemli şeylerden bir tanesi de temizliğidir. Arabanıza bakım ve temizlik yaparken değerinin eksilmemesi için temizliğin nasıl yapılacağı bilinmelidir. İşte bu yüzden araç temizlerken atılacak adımların doğru olması gerekir.

facebook-paylas
Tarih: 24-07-2020 19:24

Araç temizliğinde nelere dikkat edilmeli?

Temizliğe başlamadan önce temizlik malzemelerinin bir araya getirilmesi gereklidir. Bunlar; yumuşak fırçalar, kova, sünger, kurulama bezi ve temizlik maddeleridir. Burada önemli olan sabun veya deterjan kullanmak yerine araç temizliği için özel olarak üretilmiş temizlik maddelerinden kullanmaktır.

İkinci adım olarak temizlik yapacağınız alanın fotoğrafını çekmeniz çok kullanışlı olacaktır. Parça söküp taktığınızda nereye ait olduğunu bulmanız açısından fotoğraflar kurtarıcı bir görev görür.

Üçüncü aşamada ise aracınızı nasıl ve hangi zaman diliminde temizleyeceğiniz geliyor. Aracınızı bol güneşli bir öğle vaktinde değil de, güneş ışınlarının ve sıcaklığın azaldığı bir zamanda yıkamanız önerilir. Böylelikle araçta leke bırakacak sıvıların önüne geçmiş olursunuz. Burada önemli olan bir diğer nokta, aracınızı yıkarken suyun basıncıdır. Aracın dışını yıkarken basınçlı su kullanabilirsiniz fakat motor ya da elektrik bağlantısı noktalarında, zarar vereceği için basınçlı su kullanılmamalıdır.

Son olarak ise, aracınızı yukarıdan aşağıya gidecek şekilde yıkarsanız işiniz daha kolaylaşacaktır. Yıkarken ileri geri şeklinde yıkamak temizliği kolaylaştırır. Aracınızın iç temizliğini yaparken ise herhangi bir renk bozulmasını engellemek için kullanım kılavuzundan yardım alabilirsiniz.
 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER OTOMOTİV Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI