1xbet betist supertotobet
Bugun...



ASBAŞ 2028’e kadar 6 milyon 550 bin dolar daha yatırım yapacak!

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) 2021 faaliyet yılı 1. Kahvaltılı Toplantısı Akra Hotel’de gerçekleştirildi. ASBAŞ’ın bölge yatırımları ve pandemi dönemine ilişkin bilgiler veren Gürses, Bakanlığa verdiğimiz taahhütler doğrultusunda 2028 yılına kadar 6 milyon 550 bin dolar yatırım yapmayı planlıyoruz” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 21-10-2021 16:49

ASBAŞ 2028’e kadar 6 milyon 550 bin dolar daha yatırım yapacak!

Toplantı Başkanlığını ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı’nın gerçekleştirdiği toplantının konuğu Antalya Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (ASBAŞ) Genel Müdürü Zeki Gürses oldu. ASBAŞ’ın bölge yatırımları ve pandemi dönemine ilişkin bilgiler veren Gürses, “30 Eylül itibariyle bölgede gerçekleştirdiğimiz yatırımlar 17 milyon 917 bin dolar oldu. Bakanlığa verdiğimiz taahhütler doğrultusunda 2028 yılına kadar 6 milyon 550 bin dolar yatırım yapmayı planlıyoruz” dedi. İstihdam ile beraber ciddi bir ekonomi ve ticaretin söz konusu olduğunu sözlerine ekleyen Gürses, “ASBAŞ’ın anonim şirket ortaklı yapısı var, yüzde 33.2’si Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait, geriye kalan da 192 hissedara ait” diye konuştu.

BU YIL HEDEF 950 MİLYON DOLAR
Bölgede Eylül 2021 itibariyle 88 firmanın 149 ruhsatla faaliyet gösterdiğini dile getiren Zeki Gürses, “2020 yılı ticaret hacmine baktığımızda 612 milyon dolarken, bu yıl yüzde 18 artışla 714 milyon dolar oldu” dedi. 2018 yılında serbest bölge sınırlarının 126 bin metrekare genişlemesiyle beraber ticaret hacminde hızlı bir artış yaşandığına dikkati çeken Gürses, “Geçen yıl 840 milyon dolar ticaret hacmimiz vardı bu yılı 950 milyon dolar ile kapatacağımızı öngörüyoruz. Bölgede ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 173. Ticaret hacmi, bölgeye giren çıkan malların toplamıyla oluşuyor” diye konuştu.

SERBEST BÖLGEDE ARA ELEMAN SORUNU
İstihdamın sürekli arttığını kaydeden Gürses, “Geçen yıl 5 bin 351 çalışan sayımız vardı bu yıl 5 bin 565 oldu. 2017 yılı itibariyle sürekli artan bir istihdam söz konusu, Türkiye’de işsizlik artarken tersi oranda bölgemizde istihdam artıyor” dedi. Bölgede ara eleman sorunu olduğuna işaret eden Gürses, “Ara eleman sıkıntısı nedeniyle sipariş alamayan firmalar var. Bu net. Çünkü sipariş geliyor ara eleman sıkıntısı yaşanıyor Antalya ilinde, belki Türkiye genelinde de bu sorun var, gerçekten çözülmesi gereken önemli bir sorun özellikle yat sektöründe” diye konuştu. Limana 200 metrekarelik rıhtımı dahil ettikten sonra bölgede fiyat politikasında değişiklikler yaşandığını dile getiren Gürses sözlerini şöyle sürdürdü;

“Özellikle Antalya, Burdur, Isparta dahil birçok ihracatçı, mevcut özel liman işletmesinin fiyat politikası nedeniyle Antalya limanını kullanamadığından şikayetçiydi. İzmir ve Mersin limanlarına yöneldiklerini söylüyorlardı. Biz özellikle ihracatçıya uygun fiyat politikasıyla, yurt dışında rekabet etme şansını tanımak amacıyla uygun fiyat politikasını benimsedik. Bu noktadan sonra yükleme kapasitemiz arttı, 2018 yılında 138 bin ton olan yükleme miktarımız geçen yıl 1 milyon 300 bin tona ulaştı. Rekabet ortamı nedeniyle diğer firmalar da fiyatlarını geriye çekti ve ihracatçıya bu anlamda büyük fayda sağladık.” Toplantı, soru ve cevapların ardından sona erdi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI