1xbet betist supertotobet
Bugun...



Atılgan Sert: ACİL fiyat farkı konusunu çözülmelidir!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Atılgan Sert, “İnşaat sektöründeki önüne geçilemeyen fahiş fiyat artışı stokçuluk ve kartelcilerden kaynaklanan sorunlar nedeniyle vatandaşın konut ve ev alma hayalinin de gerçekleştirmesini zora soktuğunu müteahhidinden…. İşçisine kadar herkesi ilgilendiren ve sonuçlarının çok ağır olacağı bu fiyat farkı konusunu çözmesini bekliyoruz. %200-300-400 lere ulaşan zamları yüklenicilerin karşılaması bu yükü kaldırabilmesi imkansız!! ” diye konuştu.

facebook-paylas
Tarih: 07-01-2022 11:49

Atılgan Sert: ACİL fiyat farkı konusunu çözülmelidir!

Antalya İnşaat Müteahhitler Derneği Başkanı Atılgan Sert inşaat malzemelerinde ki fahiş artışın konut sahibi olmak isteyen vatandaşın bu hayalini gerçekleştirmesinde büyük zorluk yaşatacağını hatırlattı. Atılgan Sert, “Yaşanan bu artışlar sektörümüzün önünü tıkamaktadır… müteahhitlerin iş yapmasının önünü tıkamaktadır” dedi. Maliyet artışlarının döviz kurlarındaki artıştan önce de yaşandığını, ancak kurdaki düşüşten sonra fiyatlarda hiçbir gerileme olmadığı gibi, artışın devam ettiğini söyleyen Başkan Atılgan Sert “Maliyet artışlarının aşağı yönlü geri çekilmesi için hükümetimizden destek talep etmekteyiz” dedi.

Turizmden sonra ki ekonominin CAN DAMARI
İnşaat sektörü … Turizmden sonra ekonominin can damarı …olduğunu belirten Başkan Atılgan Sert, “300’e yakın alt sektörünü de dikkate aldığımızda yaklaşık 4 milyona yakın insanın bu sektörden geçimini sağlamaktadır. Sektörün girdiği darboğazdan çıkabilmesi için üreticilerin iç piyasadaki fiyatların gözden geçirmesi gerekmektedir.  Vatandaşın konuta erişimi ve sektörün ayakta kalabilmesi için bu bir zorunluluktur. Çimento, beton, demir başta olmak üzere cam, pvc, ahşap ve birçok temel girdi malzemelerindeki maliyet artışları sebebiyle pek çok inşaat firması başlamayı düşündükleri projeleri ya iptal etmekte ya da ertelemek zorunda kalmıştır”

Tedarikçiler fedakârlık yapmalı
Malzeme üreticilerinin de sektörün önünün tıkanmaması adına ellerini taşın altına koymaları ve sektördeki istikrarı devam ettirecek fiyat politikasını iç piyasada uygulamaları gerektiğini belirten Başkan Atılgan Sert, “Maliyet artışlarından kaynaklı hem özel sektör hem de kamu müteahhitlerinin ciddi sıkıntılar yaşamakta. Müteahhitlerimizin başladığı ve devam etmekte olan projelerinde, öngörülemeyecek şekilde maliyetler artmış, bu fiyatların konut maliyetine yansıtılması zorunluluk haline gelmiştir. Dolayısıyla, bu sıkıntıdan dolayı vatandaşımızın konut alım gücü daha da azalmıştır” dedi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI