1xbet betist supertotobet
Bugun...



Bahar: Kuaför, berber ve güzellik salonları kapanmasın!

ATSO Başkanı Ali Bahar; berber, kuaför ve güzellik salonlarına yönelik 1 Ocak’ta başlayacak haftanın bir günü kapanma uygulamasının sektöre zarar vereceğini söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 22-12-2022 13:50

Bahar: Kuaför, berber ve güzellik salonları kapanmasın!

ATSO Başkanı Ali Bahar, Ticaret Bakanlığı tarafından berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapanmasına yönelik olarak 1 Ocak 2023 tarihine ertelenen kararın iptal edilmesini talep etti. Kararın, Antalya gibi özellikle turist yoğunluğunun fazla olduğu kentlerde esnafın kazanç kaybına ve hizmetin aksamasına neden olacağını belirten Ali Bahar, uygulamanın merdiven altı, kaçak çalışan işletmelere yarayacağını, işyerlerinin haftanın bir günü kapanıp kapanmama konusunda ki kararı kendisinin vermesi gerektiğini savundu.

ÜYELERDEN ÇOK SAYIDA ŞİKAYET GELİYOR
Ticaret Bakanlığı'nın tarafından berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapanmasına yönelik uygulamanın 1 Ekim 2022 tarihinde başlamasının kararlaştırıldığını, sektörden gelen itirazlar nedeniyle 1 Ocak 2023'e ertelendiğini anımsatan ATSO Başkanı Ali Bahar, konuyla ilgili üyelerden çok sayıda şikayet geldiğini aktardı. ATSO olarak kapanma uygulamasının yeniden ertelenmesini değil, tümden iptalini talep ettiklerini bildiren Başkan Ali Bahar, "Ticaret Bakanlığı'nın berber, kuaför ve güzellik salonlarına yönelik haftanın bir günü kapalı olması uygulaması, 1 Ocak 2023'e ertelendi. Ancak bu konuda özellikle kozmetik ve kişisel bakım komitemiz aracılığıyla yönetim kurulumuza çok sayıda talep geliyor. Üyelerimiz Antalya gibi turizmin amiral gemisi olan bir kentte, bir günlük dahi olsa kapanma uygulamasının kendilerine zarar vereceğini belirtiyorlar" dedi.

İŞLETMELER KARAR VERSİN
Haftanın bir günü kapatma kararını işletmenin kendisinin vermesi gerektiğini vurgulayan Ali Bahar şunları kaydetti;
"1 Ocak 2023 itibariyle berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapatılması, Antalya gibi özellikle turist yoğunluğunun fazla olduğu, 7/24 yaşayan bir şehirde arz-talep dengesini bozar, esnafın kazanç kaybına ve hizmetin aksamasına neden olur. Kapanma, otel ve AVM içerisinde bulunan bu tür işletmelerde hem kiracı-yönetim açısından hem de misafirler açısından sorunlara neden olur. En önemlisi merdiven altı, kaçak çalışan işletmelerin ekmeğine yağ sürmekle kalmaz, ciddi bir vergi kaybına da neden olur. İşletmesini haftanın bir günü kapatıp tatil yapmak isteyen işletme, bunun kararını kendisi vermelidir. ATSO olarak talebimiz, 1 Ocak'ta yürürlüğe girmesi planlanan kararın yeniden iptal edilmesi değil, kararın tümden iptal edilmesidir."

 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI