1xbet betist supertotobet
Bugun...



Berber ve kuaförler dertli.

2021 Covid-19 yasakları kapsamında işletmeleri açık olmasına rağmen işlerinde ciddi düşüş olan berber ve kuaförler, devletten yardım ve borçlarında faizsiz öteleme istiyor.

facebook-paylas
Güncelleme: 15-02-2021 12:29:52 Tarih: 15-02-2021 10:50

Berber ve kuaförler dertli.

KİRA DESTEĞİ ALAMADIK!
2020 yılındaki ilk Covid-19 yasakları ile kapatılan sektörler arasında yer alan berber ve kuaförler, bu yıl uygulanan kapatma yasaklarının dışında kalsa da mali açıdan oldukça zor günler geçiriyor. Devletten destek alamayan çok sayıda esnaf duruma dert yanarken, kuaför Süleyman Özyurt içinde bulundukları şartları özetledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan büyük şehirlerde 750 TL kira desteğinden çoğu esnafın faydalanamadığını belirten kuaför Süleyman Özyurt, istenen şartlar ve belgeler nedeniyle yaşadıkları zorluklara değindi.

KİRA DESTEĞİNDE KATI ŞARTLAR
Ülkemizde basit usuldeki işletmelerin küçük işletmeler olduğunun altını çizen kuaför Süleyman Özyurt, pek çok meslektaşının kira kontratı nedeniyle hibe desteğinden faydalanamadığını belirtti. Özyurt, kira kontratının başladığı tarih, kiranın hesaptan yatması gibi zorunlu şartlar nedeniyle çoğu esnaf destek alamadı. Esnafların bir kısmı kiralarını elden veriyor. Bu tip olağan üstü durumlarda bu şartlar esnetilebilir veya destek kararından sonra banka yolu ile ödeyenlere destek verilebilir. Esnafın kaydı olmasına rağmen bankadan kirayı ödemediği yılların gerçeği. Devletimiz ve meslek odalarımız bu gerçekleri görüyor ve biliyor. Bu esnafı yok saymak ve bu gerekçelerle bir kısım esnafı destekten mahrum bırakmak doğru değil" dedi.



DERTLER BİTMİYOR!
Vatandaşların yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle tıraş makinesi alıp evinde tıraş olduğunu da anlatan Özyurt, bu nedenle işlerinin önceki yıllara göre yarı yarıya azaldığından dertli. İşletme maliyetleri arttı, sabunundan saç boyasına her malzemeye zam geldi" diyen Özyurt, meslektaşlarının çoğunun Bağkur borcunu ödeyemediğini, en azından 3 ay bağkur borçlarının devlet tarafından karşılanması gerektiğini, kredi borçlarının ise belirlenen bankalardan faizi ile ertelendiğini belirtti, borcu faizi ile ötelemenin sadece sorunu ileri bir tarihe ertelemekle eş değerde olduğunu ifade etti.

Yasakların kaldırılması ve daha esnek şartlarla mali destek verilmesini bekleyen berber ve kuaför esnafı, hükümetten müjdeli haber bekliyor.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI