1xbet betist supertotobet
Bugun...



Budak: Halkla inatlaşmayın!

Antalya’nın Manavgat İlçesi Ulualan Mevkiinde denize sıfır konumda bulunan ve yaklaşık 3 bin dönümlük alanda, golf sahalı dört otel yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanan yeni imar planı tepkilere neden oldu. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Kültür ve Turizm Bakanlığının onayladığı imar planına siyasi görüşü ne olursa olsun bütün Manavgatlıların tepki gösterdiğine dikkat çekti.

facebook-paylas
Güncelleme: 09-06-2020 08:47:58 Tarih: 04-06-2020 12:26

Budak: Halkla inatlaşmayın!

Budak: Yine aynı şeyi yapıyorlar. Tıpkı Serik ve Belek’te olduğu gibi Manavgat’ta da el değmemiş bu bölgeye 4 otel yapmak için halkla inatlaşıyorlar. Ama yeter artık, sürekli halkla inatlaşmaktan vazgeçin. dedi.

Konuya ilişkin, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi veren Çetin Osman Budak, önergede şu ifadelere yer verdi:

“Kültür ve Turizm Bakanlığının onayladığı imar planıyla golf sahalı 4 otel inşaatına açılan bölgede 3’ü konaklamalı 75’er hektar, 1’i konaklamasız 55 hektar olmak üzere 280 hektar alanın golf turizmine tahsis edileceği belirtilmektedir. Yeni imar planıyla 1990’lı yılların başından itibaren neredeyse bütün seçimlerde seçim vaadi olarak dile getirilen ve bütün Manavgatlıların hayali olan yat limanı ve çekek yeri ile istihdam açısından ciddi katkı sağlayacak Yat Çekek ve İmalat İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projeleri tamamen ortadan kalkmıştır. Bakanlık tarafından onaylanan imar planının gerçekleşmesi durumunda ise tıpkı Belek’te olduğu gibi devasa ölçeklerde alan kaplayan golf tesislerinin, sahil kısmını tamamen kapatacağı, bununla birlikte şehir ile sahilin birbirinden kopacağı, halkın da sahile iniş bağlantılarının kalmayacağı görülmektedir.

Oysa Manavgatlılar bunu istemiyorlar. Farklı siyasi görüşlerde olan, ama Manavgat’ın geleceğini düşünen Manavgat halkının tümü, o el değmemiş bölgenin yüksek potansiyelinin golf otelleriyle heba edilmesini değil daha akılcı ve halk yararına kullanılmasını istiyor. Manavgat halkının karşı olduğu bu imar planına itiraz etmek amacıyla 30 sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek Manavgat Ulualan Koruma Platformu’nu oluşturdu ve bunun mücadelesini veriyor. Söz konusu alanın tüm halkın kullanımına açık olarak, kentin ekonomik ve ticari hayatına ve istihdamına katkı sağlayacak şekilde planlanması gerektiğini savunuyor. Ama Bakanlık ne yapıyor? Tıpkı Serik ve Belek’te olduğu gibi bir kez daha halkla inatlaşıyor. ‘Hayır ben buraya golf alanlı otel yapacağım’ diyor. Ama yeter artık bir kez de halkla inatlaşmayın, ona kulak verin.

”Budak, önergede şu sorulara yer verdi:

“Manavgat’a ekonomik ve istihdam açısından ciddi fayda sağlayacak Yat Limanı ve Çekek Yeri Projesi ile Yat Çekek ve İmalat İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projelerinin rafa kaldırılarak söz konusu bölgede dört ayrı golf otelinin yapılmasının gerekçesi nedir?

İmar planında değişiklik yapılmadan önce kamusal fayda ve bölge ekonomisine katkı açısından bir fizibilite raporu hazırlanmış mıdır? Hazırlandıysa raporda hangi veriler yer almaktadır? İmar planında değişiklik yapılmadan önce Manavgat halkının ve sivil toplum örgütlerinin görüşleri alınmış mıdır? Projeye karşı çıkan sivil toplum örgütü temsilcilerine ‘Her ne olursa olsun projeyi uygulayacağız’ dediğiniz doğru mudur? Eğer doğruysa bu tutumunuzun nedeni nedir?”







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI