1xbet betist supertotobet
Bugun...



Cavit Arı, "CHP iktidarında, neden olduğunuz mağduriyetlere son vereceğiz"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2022 yılı Bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonunda açıklamalarda bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 09-11-2021 17:43

Cavit Arı,

“Bu yakın süreçte, özellikle ekonomideki kötü gidişat nedeniyle esnaf, memur, çiftçi, çalışan, çalışamayan, emekli, hemen hemen bütün kesimlerde ciddi bir geçim sıkıntısı yaşandı. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz, bugüne kadar her kesime sahip çıkmaya çalıştık ancak iktidar olarak sizlerin sahip çıkamadığı ve hatta görmezden geldiği önemli kesimler de var ülkemizde. Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarında, işte sizlerin mağdur ettiği bu kesimler mutlaka ve mutlaka düzenli bir sosyal güvenceye kavuşacaklar.” dedi.

Türkiye'de çalışma yaşamında en büyük sorun şüphesiz ki kayıt dışı ve güvencesiz çalışma diyen CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı “Özellikle pandemi sürecinin ilk dönemlerinde iktidar "Evde kal." çağrısı yaptı, vatandaşımız evde kalma çağrısına uydu ancak milyonlarca kişi sayenizde maalesef ki geçim sıkıntısı, ekonomik sıkıntı yaşadı. Örneğin, evlere temizliğe giden gündelikçi çalışan kadınlarımız; Türkiye'de 1 milyon civarında gündelik ev işlerine giden, yevmiyeyle çalışan emekçi kadınlarımız var. Türkiye'de gündelik ev işlerine giden kadın emekçilerimizin yüzde 95'i maalesef ki güvencesiz, işte bu süreçte destek alamayan en önemli kesimlerin başında gelmekte. Ne kısa çalışma ödeneğinden yararlanabildiler ne de günlük 39 TL'lik ücretsiz izin ödeneğinden yararlanabildiler.” dedi.

Bir başka kesim ise yine evde kalıp da açlığa terk edilen emekçilerimizden sokak emekçileri. Evet, aslında her gün karşımıza sokakta çıkan bu kesim de yine iktidarınız tarafından maalesef görülemedi. Kimdi bunlar? Kestaneciler, ayakkabı boyacıları, mendil satanlar, sokak müzisyenleri, seyyar satıcılar ve daha niceleri. İşte yaklaşık 6 milyon civarındaki bu sokak satıcıları maalesef ki mağdur edildiler. Yine, aynı şekilde, mağdur edilen bir kesim de "motokurye"ler; yüzde 90 seviyesinde kayıt dışı çalışan, iş koşulları maalesef ki istenilen düzeyde olmayan önemli bir kesim. Çoğunlukla sendikasız çalışan, sipariş yetiştirme baskısıyla çalışan, neredeyse son bir yılda 200 civarında kazaya kurban giden "motokurye"ler.

Kısacası, iktidarınız sürecinde işte bu şekilde mağdur edilen kesimler oldu diyen Antalya Milletvekili Arı “Kâğıt toplayıcı işçilerimiz, yine onlar da bu kesime dâhiller. İşte, Cumhuriyet Halk Partisi olarak Sayın Genel Başkanımız ve Genel Merkezimizin çalışmalarında bu kesime özellikle yoğun bir şekilde değinildi ve sorunlarını çözme sözü verildi. Cumhuriyet Halk Partisinin en yakın zamanda, iktidarında, işte sizlerin mağdur ettiği bu kesimler mutlaka ve mutlaka düzenli bir sosyal güvenceye kavuşacaklar.”dedi.

Milletvekili Cavit Arı sözlerini, “İlimiz Antalya'da başta olmak üzere çok sayıda turizm çalışanları, emekçileri yine bu süreçte mağdur edildiler. Askıda çalışan vaziyetine getirilen ve bu nedenle de ne kısa çalışma ödeneğinden ne de nakdi ücret desteğinden doğru düzgün yararlanamayan yüz binlerce turizm çalışanı süreçte mağdur edildi ve önümüzdeki süreçte bu turizm çalışanlarının mağduriyetlerinin önlenmesi adına tedbirler alınması gerekir.” diyerek tamamladı.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI