1xbet betist supertotobet
Bugun...



CHP’li Çetin Osman Budak: “Türkler aramasın diye yabancı dilde ilanlar veriliyor”

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak hem yüksek fiyatlar hem de yabancılara öncelik tanınması nedeniyle yurttaşların ev bulmakta yaşadıkları sıkıntıları TBMM Genel Kurulunda dile getirdi.

facebook-paylas
Tarih: 20-04-2022 11:11

CHP’li Çetin Osman Budak: “Türkler aramasın diye yabancı dilde ilanlar veriliyor”

Kiralık ve satılık konut ilanlarında 'Türk Müşteriye Uygun Değil, Türkler Aramasın" ifadelerinin yaygınlaşmaya başladığını dile getiren Budak, "Alım gücü her geçen gün eriyen yurttaşlarımız, satılık ve kiralık evlere talip olmasın diye, konut ilanları sadece Arapça, Rusça gibi yabancı dillerde veriliyor. Özellikle İstanbul ve Antalya'da konut piyasasında artık yabancılara ev var, Türklere ev yok. Yurttaşlarımız için eskiden ev sahibi olmak lükstü, şimdi kirada oturmak bile lüks haline geldi" dedi.

Tüm dünyada artan kira fiyatlarına karşı önlem alınırken, iktidar milletvekillerinin yüksek kira sorununu görmezden geldiklerini ifade eden Budak, şöyle konuştu:

“FAHİŞ KİRA ARTIŞLARINA KARŞI İKTİDARIN KILI KIPIRDAMIYOR”
“Kanada yabancılara konut satışını durdurdu.  Almanya Berlin'de kira artışları beş yıllığına donduruldu. Yine, İspanya'da, Katalonya bölgesinde de kira artışları düşük oranlarla sınırlandırıldı.  Bizde son bir yılda kira artışları yüzde 300’lere ulaştı. Vatandaş feryat ediyor.  Buna rağmen burada, Mecliste hiç kimsenin kılı kıpırdamıyor, özellikle iktidar milletvekillerinin fahiş kira artışlarına karşı kılı kıpırdamıyor.

“EN YÜKSEK KİRA ARTIŞLARI ANTALYA’DA”
Türkiye'de en fazla kira artışının olduğu il Antalya; Alanya, Muratpaşa ve Konyaaltı ilçelerinde kira artışları yüzde 300’leri aştı. Buralarda yaşayan vatandaşlarımız bu kira artılarını nasıl karşılayacak? 4 bin 253 lira maaş alan asgari ücretlinin toplam kira giderleri ortalaması yüzde 61. Elektrik, su, doğal gaz, bunları da koyduğunuz zaman, elde kalanla asgari ücretliler ne yiyecek, çocuklarına ne alacak, okul masraflarını nasıl karşılayacak.  Kira tespiti davaları, geçen sene ile bu sene arasında yüzde 10'dan yüzde 20'ye çıktı. Adliyeler tamamen kira tespit davalarıyla yığılmış durumda. Kira tespit va tahliye davaları Antalya Adliyesi’ni felç etmiş durumda “







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI