1xbet betist supertotobet
Bugun...



CHP'li Özer: Bakanlık genç ölümlerini 4 aydır soruşturamadı!

Yaklaşık 4 ay önce Antalya’daki KYK yurtlarında gerçekleşen genç ölümlerine dair CHP’li Özer’in soru önergesini yanıtlayan Bakan Kasapoğlu, soruşturmanın hala tamamlanmadığını açıkladı. Özer, “4 aydır neyi soruşturamadılar, unutturulmak mı isteniyor” diye tepki gösterdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 31-08-2022 13:07:54 Tarih: 25-08-2022 13:34

CHP'li Özer: Bakanlık genç ölümlerini 4 aydır soruşturamadı!

Akdeniz Üniversitesi kampusu içinde yer alan KYK yurtlarında geçtiğimiz 11 Mayıs, 21 Mayıs ve 10 Haziran günlerinde gerçekleşen üniversiteli üç gencin ölümlerine ilişkin Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde başlatılan inceleme ve soruşturmanın aylardır tamamlanmadığı ortaya çıktı. Soruşturmanın hala tamamlanmadığını Bakan Mehmet Kasapoğlu, CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer’in soru önergesine verdiği yanıtta itiraf etti. Özer’in “Bir açıklama yapmayı düşünmüyor musunuz?” sorusuna ilişkin olarak gençlerin ölümlerinin ardından Rehberlik ve Denetim Başkanlığı tarafından derhal inceleme/soruşturma başlatıldığını belirten Bakan Kasapoğlu, “Soruşturma halen devam etmektedir” ifadesinde bulundu.

ÖZER: NEDEN TAMAMLANMADI?
Bakanlığın tutumunu eleştirerek “Bu soruşturma neden 4 aydır sonuçlandırılmadı, neyi soruşturamadılar? Bu yavaşlığın nedeni gençlerin ölümlerinin, sorumsuzlukların, tarikat varlığının unutturulmak istenmesi mi?” diye tepki gösteren CHP’li Özer konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Bu ülkenin gençleri bu iktidardan çok çekti, çekmeye de devam ediyor. Gençler artık biliyor, bu iktidar gençleri gram umursamıyor. Gençleri yaşarken umursamayan bu iktidar, doğal olarak gençlerin ölümlerini de umursamıyor. Arka arkaya, kaldıkları yurtlarda gencecik hayatlar sona ermiş, ölümlere dair pek çok şüphe ve soruya yanıt bulunamamış ama sorumlu olanların umurunda bile değil. Merakla bekliyoruz; Bakanlık bu soruşturmayı ne zaman tamamlayacak ya da tamamlayacak mı?”

İNSANIMIZ BU İKTİDARI HAK ETMİYOR
Önergesinde yer alan KYK yurtlarındaki kamera sayılarına, öğrencilerin hayati güvenliği için kamera alımına bütçe ayrılıp ayrılmadığına, yurtlardaki menzil tarikatı varlığına ilişkin sorularına Bakan Kasapoğlu’nun yanıt vermediğine de dikkat çeken CHP’li Özer, şunları söyledi:

“Bakan sorularımıza yanıt vermek yerine bize masal anlatmış. Gençlere psikososyal destek verdiklerini, hatta gençlerin ruh sağlıkları için spor, sosyal ve kültürel faaliyetler gerçekleştirdiklerini söylemiş. Salt bu nedenle bile Bakan Kasapoğlu istifa etmeli çünkü sadece son dört ayda gençlerin müzikle ruhlarını doyuracakları 14 tane konser ve festivalin yapılması yasaklanmış bir ülkenin Gençlik ve Spor Bakanı kendisi. Gerçi o gitse, Cumhurbaşkanı onun yerine ondan farklı birini koymayacak. O yüzden bu iktidar tümden gitmeli. Gençliğimiz, insanımız bu iktidarı hak etmiyor.”

SAĞDUYU GALİP GELECEK
Öte yandan CHP’li Özer İçişleri Bakanına gençlerin ölümlerine ilişkin olarak kamuoyunu rahatlatıcı açıklamaya gerek duymayan valiliğin tutumunu, Milli Eğitim Bakanına ise yurtların tarikat kontrolünde olup olmadığını sorduğunu ancak iki bakandan hemen hemen aynı yanıtların geldiğini söyledi. Özer şöyle devam etti:

“İki bakan da ağız birliği etmişçesine konunun Gençlik ve Spor Bakanlığını ilgilendirdiğini onların görev, yetki ve sorumluluk alanına giren herhangi bir husus bulunmadığını ifade ettiler. Görüldüğü üzere ölen gençleri ‘herhangi bir husus’ olarak değerlendiriyorlar. Gençlerimize, insanımıza değer vermeyen bu iktidarı, bu bakanları, bu aklı, bu vicdanı kınıyorum. Ama sabrın sonu selamettir, inanıyorum ki sağduyu galip gelecek.”

NE OLMUŞTU?
Antalya’da Akdeniz Üniversitesi kampüsü içinde yer alan Bezm-i Alem Valide Sultan KYK Yurdu’nda 11 Mayıs 2022’de sabaha karşı 02.00 sularında Halil Gülcan’ın koridor penceresinden düştüğü ve öğrencinin intihar ettiği iddia edilmişti. 10 gün sonra, 21 Mayıs’ta ise Elmalılı Hamdi Yazır KYK Yurdu’nda sabaha karşı 04.00 sıralarında Muhammed Emre Kandemir’in cesedine ulaşıldı. Öğrencinin intihar etmiş olabileceği üzerinde duruldu. 10 Haziran’da yine Elmalılı Hamdi Yazır KYK Yurdu’nda saat 05.00 sıralarında Muhammed Kaya’nın cesedi bulundu. Öğrencinin yüksekten düşerek hayatını kaybettiği ve intihar etmiş olduğu iddia edildi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI