1xbet betist supertotobet
Bugun...



Devrim Kök "Muhalefeti büyüterek, iktidara hazır olmalıyız"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) önceki dönem milletvekili ve il başkanlarından Devrim Kök, CHP Konyaaltı İlçe Örgütünü ziyaret ederek, İlçe Başkanı Onur Duruk ve yöneticilerle sohbet etti.

facebook-paylas
Tarih: 26-02-2020 19:17

Devrim Kök

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) önceki dönem milletvekili ve il başkanlarından Devrim Kök, CHP Konyaaltı İlçe Örgütünü ziyaret ederek, İlçe Başkanı Onur Duruk ve yöneticilerle sohbet etti.
 

Devrim Kök, ziyarette yaptığı konuşmada, ülke genelinde yerel yönetimler seçimlerinde elde edilen başarının partililer için bir moral kaynağı olduğunu belirterek, "Umut ediyorum yeni kadrolarımızla birlikte partimiz iktidar olur ve yeni kadrolarla ülkemizi yeni baştan inşa ederiz. Çünkü zor bir inşa süresi olacak" dedi.

Uzun süredir devam eden parti devleti anlayışının devlet kurumlarını sıkıntıya soktuğunu, devletin temel kurumlarının ve birikimlerinin yıpratıldığını ve erozyona uğratıldığını kaydeden Devrim Kök, şöyle devam etti:

"İktidarı devralacak partinin bütün ihtiyaçlara cevap verebilmesi mümkün değil. Bunun için çok ciddi bir kadro hareketine ihtiyacımız olacak. Sadece genel başkan ve genel merkezin çabaları buna yeterli olmayacak. Genel Başkanımızın son grup toplantısında söylediğini çok önemsiyorum: Genel Başkanımız, 'Parti tabanımız çok kısa bir süre içerisinde iktidar olmaya hazır olsun' dedi. Bu çok önemli bir mesajdı. İktidara yürüyen, ülkeyi yönetmeye talip olan bir partinin tüm bireylerinin iktidara hazır olması gerektiğinin mesajıydı bu. Bu hazırlığı hep birlikte yapacağız. Genel başkanımızın ve üst kadrolarımızın öncülüğünde, örgütümüzün emrinde bunu yapacağız."

AKP'nin artık ülkeyi yönetemediğini anlatan Devrim Kök, şunları söyledi:

"Bunlar artık bu işi götüremiyor. Ekonomi ve dış politikanın buna müsaade etmeyeceğini görüyoruz. Onun için hep beraber, bizim gibi düşünmeyen insanları da bu iktidar yürüyüşüne katarak, muhalefeti büyüterek, iktidara hazır olmalıyız. Yerel seçimde bunu başardık. İlmik ilmik öre öre bu başarıyı genel iktidara da taşıyacağız."

ONUR DURUK'UN SÖZLERİ

CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Onur Duruk da, erken seçim sinyallerinin gelmeye başladığını söyledi. Duruk, partide örgüt içerisinde geçmişle geleceği birbirine iyi bağlamak gerektiğini vurgulayarak, partinin geçmişinde var olan insanların yeni kadrolara deneyimlerini anlatması gerektiğinin altını çizdi.

"Partiye artı değer katacak herkesi yanımıza almalıyız. Doğru bir kadro oluşturmalıyı" diyen Onur Duruk, şunları kaydetti:

"Belediyeleri aldığımızda gördük ki hiç kadro yetiştirmemişiz. Partimiz bir okul. Bu okulda herkes özelliklerini, niteliklerini, yeteneklerini ortaya koyabilmeli, biz de bu arkadaşları önerebilmeliyiz. Kadrolarımızı 2023'e kadar, devleti, bürokrasiyi tanır hale getirmeli ve iktidarı teslim almaya hazır olmalıyız. Bir çok nitelikli gencimiz var. Bu insanları bürokrasi içerisinde pişirmeliyiz. Nitelikli insanlara yol açabilmenin yolu merkezi iktidarı ele geçirmekten geçiyor. Belediyelerimizde tüm bu nitelikli insanları istihdam edebilmenin olanağı yok. Genel iktidar olursak tüm insanlarımıza fayda sağlayabileceğiz. Cumhuriyeti çağdaş uygarlıklar seviyesine çıkarabilmek için parti içi çekişmeleri bir yana bırakarak, partimizi büyütmeye gayret etmeliyiz. Her şeyi belediyelerden beklemeyip, kendimiz ne yapabilirizin çabasına girmeliyiz."

BELEDİYENİN İÇİ BOŞALTILMIŞ

CHP İlçe Başkanı Duruk, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin geçmiş dönemde adeta çiftlik gibi kullanılmış ve içinin boşaltılmış olduğunu gördüklerini de bildirdi.

Belediye kadroları yenilemekte büyük bir tazminat yüküyle karşı karşıya bulunduklarını da belirten Onur Duruk, sözlerini şöyle tamamladı:

"Mesela, 'Bu insan burada neden çalışıyor' deniyor ama o adamın 150 bin TL tazminatı var ve o para kasada yok. Bu bir süreç. Bu sorunu da bir şekilde çözeceğiz. Bizim yerel yönetimleri kaybetme lüksümüz artık yok. Mustafa Akaydın Hocamız kaybettiğinde 3 bin arkadaşımız işsiz kaldı. Kimi işten atıldı, kimi sürgüne gönderildi, kimi intihar etti, kimisinin yuvası bozuldu, eşinden ayrılmak durumunda kaldı. Bu nedenle yerel yönetimlerde başarılı olmaya mecburuz."







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI