1xbet betist supertotobet
Bugun...



Eğitim Bir Sen'den Seyyanen zam talebi!

Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, Asgari ücrete yapılan yüzde 50 zammın ardından enflasyonun yol açtığı kayıpların memurlar açısından da telafi edilmesi gerektiğini belirterek, “Memurlara seyyanen zam yapılmalı, refah payı verilmeli, ilave olarak gelir vergisi yüzde 15’e sabitlenmeli, ek gösterge ile ilgili eksikler giderilmelidir” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 27-12-2022 12:09

Eğitim Bir Sen'den Seyyanen zam talebi!

Yüksek enflasyonun sebep olduğu hak kayıplarının telafi edilmesi çağrısında bulunan Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, 2022 Kasım ayı itibarıyla 11 aylık enflasyonun yüzde 62,35, yıllık enflasyonun ise yüzde 84,39 olarak gerçekleştiğini, devletin alacaklarına yönelik yeniden değerleme oranının da yüzde 122,93 olarak belirlendiğini hatırlatarak, “Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) gerçekleşen ve hissedilen enflasyon verisi arasındaki farklılık, enflasyona karşı mutlak bir koruma gerçekleştirmenin gerekçesi olmalıdır. Son dönemde asgari ücrete yapılan yüzde 50’nin üzerindeki zam son derece gerekli ve yerinde bir adımdır. Bir taraftan bu iyileştirmenin suni piyasa şartlarında yok edilmemesi için gerekli tedbirlerin alınmasını, diğer taraftan aynı oranda iyileştirmenin başta memurlar olmak üzere sabit gelirli tüm kesimlere yaygınlaştırılmasını bekliyoruz. Enflasyonun yol açtığı kayıpların telafi edilmesi, ilave iyileştirme kararının ivedilikle alınması gerekmektedir” dedi.

EN SAĞLIKLI YOLU ‘EŞEL MOBİL SİSTEMİ’
Başkan Miran, değişken ekonomik şartlarda sabit gelirlileri korumanın en sağlıklı yolunun ‘eşel mobil sistem’ ile gelirlerin enflasyon karşısında korunması olacağını da hatırlattı. Miran sözlerini şöyle sürdürdü:  “Daha önce de başarı ile uygulanan bu sistemin tekrar hayata geçirilmesinin Memur-Sen olarak her fırsatta masaya getirdiğimiz sağlıklı bir çözüm yolu olduğunu düşünüyoruz. Bununla birlikte, zamlar ve iyileştirmeler ne oranda olursa olsun katlanarak artan gelir vergisi yüzdeleri memur maaşının üzerinde bir giyotin gibi durmaktadır. Çoğu zaman ikinci altı aylık zammı hiç cebine koymadan vergi olarak devlete iade etmek zorunda olan memurlarımızın gelir vergilerinin yüzde 15’e sabitlenmesi, bu noktada beklediğimiz önemli bir adım olacaktır. Kamu personelinin beklentileri karşılanmalı, maaşlara seyyanen zam yapılmalı, refah payı verilmeli, ilave olarak gelir vergisi yüzde 15’e sabitlenmeli, ek gösterge ile ilgili eksiklikler giderilmeli, sözleşmeli personele kadro çalışmamızın kapsamı daha da genişletilmelidir” şeklinde konuştu. 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI