1xbet betist supertotobet
Bugun...



Erkin Koray Kütüphanesi açıldı!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2024’ün ilk açılışını kütüphane ile yaptı. Kütüphaneye geçtiğimiz yıl 82 yaşında vefat eden Rock müziğinin efsanesi Erkin Koray’ın ismi verildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 06-01-2024 14:37:57 Tarih: 06-01-2024 14:02

Erkin Koray Kütüphanesi açıldı!

Kepez Belediyesi’nin Özgürlük Mahallesi’ndeki Nasreddin Hoca Gündüz Bakım Evi ve Kreşi’nin bir katında hizmet verecek olan Erkin Koray Kütüphanesi törenle hizmete açıldı. Törene Kepez Kaymakamı  Nusret Şahin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Erkin Koray Kütüphanesi açılışında konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçeye sürekli kütüphane kazandırmalarını yeni nesil belediyecilik olarak tarif etti. Kepez’de 22 tane kütüphane olduğunu ve bazılarının 24 saat açık olduğunu hatırlatan Başkan Tütüncü, bu kütüphanelerde günlük 30 binden fazla öğrenciye hizmet verildiğini söyledi.

KÜTÜPHANELER KEPEZ’İN BAŞARI ÇITASINI YÜKSELTİYOR
Kepez’e kazandırdıkları 22 kütüphane hizmetinin özünün eğitime dayandığına değinen Başkan Tütüncü, “Bu Kepez’in başarı çıtasını yükseltmek için atılmış bir adımdır. Öğrencilerimiz kütüphanelerde ders çalışırken bir yandan da kitap okumanın bir kültür olduğunu yaşayarak zihinlerinde kavramaya, tanımlamaya başlıyorlar. Biz bu kadar önemli bir kamu hizmetini yaparken, günde 30 bin gencimize konforlu bir ortamda sıcacık bir yuva safiyetinde bir mekanda onlara hizmet verirken, kütüphane çalışanlarımızda bir yandan da öğrencilerimize rehberlik eden bir büyük oluyorlar. Günde 30 bin kişiye organize bir hizmet üretebilecek belediyecilikte çok az iş var. Toplu ulaşım, su gibi hizmetleri göreve katmazsak. Onlar zaten belediyelerin görevi olan hizmetlerdir. Yapılan anketlerde şunu gösteriyor. Bizim yenilikçi bir belediye anlayışıyla yürüdüğümüzü gösteriyor. Bu yenilikçi uygulamalarla birlikte ülkemizin milletimizin ufkunu açacağız. Bilimle, bilgiyle toplumu buluşturmak çok önemli bir iştir. Bütün bunları yaparken de aslında yepyeni bir kültürü, yaşam standardını da şehrimize getirdiğimizin farkındayız. Biz bu anlayışla yola yolculuğa devam edeceğiz. ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir.’ vecizesinin bize gösterdiği hedefleri, ufukları zorlayacağız.“ dedi.

BÜYÜK DÜŞÜNEN BİR MİLLETİZ
“Biz geçmişimize baktığımız zaman büyük düşünen bir milletiz” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Tütüncü, “Türkiye Cumhuriyeti Devletini büyük düşünenler kurdular. Onun hemen öncesinde milli mücadelemizi kan ve barut kokuları içerisinde bozkırın ortasında her türlü yoklukla mücadele ederek verenler bunun zaferle neticeleneceğine inananlar büyük düşünenlerdi.  İstanbul’u fethedenler büyük düşünenlerdi. Adını tarihe yazdıranlar büyük düşünenlerdi. Antalya’ya gelerek yüzyıllar boyu burayı Türk’ün vatanı yapacağım diyenlerde büyük düşünenlerdi. Büyük düşünen mürekkep  toplumlar daima ilerleyecek ve ufukların sultanı bir devlet, bir millet çıkaracak. Bizim yürüdüğümüz yol bu yol. Çok büyük adımlar atarak hep birlikte sizlerden aldığımız destekle birbirimize sımsıkı sarılarak  sevginin, saygının yol göstericiliğinde hem tarihimize layık olacağız, hem geçmişimize layık olacağız, hem de bizden sonraki kuşaklarda bizlerle sizlerle hep iftihar edecek. “diye konuştu.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Ufukları zorlayan nice projeleri hayata geçireceğiz. Ve günün sonunda kazanan şehrimiz olacak, aziz milletimiz olacak.” dedi.

Başkan Tütüncü, Erkin Koray’ın Anadolu’nun önemli bilgelerinden birisi olduğunu ve onun adını kütüphanede yaşatma azmi ve kararlılığında olan Kepez Belediye meclisine de teşekkür etti. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün konuşmasının ardından Erkin Koray Kütüphanesi kurdele kesimiyle hizmete açıldı. Başkan Tütüncü ve beraberindeki heyet kütüphaneyi gezdi, kütüphane raflarını süsleyen kitapları inceledi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KEPEZ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI