1xbet betist supertotobet
Bugun...



Esnaf zam bekliyor


Aspendos Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Arif Afşin, pandemi her  sektörü ve herkesi vurdu. Taksici esnafı pandemiden en çok etkilenen meslek guruplarındandır. Taksi esnafının giderlerinin arttığını gelirlerinin ise azaldığını söyleyen Afşin yeni bir ÖTV muafiyetine de ihtiyaç vardır dedi. 

facebook-paylas
Tarih: 14-08-2021 14:59

Esnaf zam bekliyor


Afşin, Taksici esnafının zor zamanlardan geçtiğini, esnafın sesini duyuramadığını ifade etti. Afşin, esnafın sesi biz olacağız, Taksi esnafının sesini duymayanlar duyacak, bugün ve daima esnafım adına gerçekleri paylaşacağız, pandemi ile birlikte bir buçuk yılı aşan bir süreçte salgın nedeniyle işler en az yüzde 30'lara kadar geriledi.

Bu dönemde giderlerde ise yüzde 40'lara kadar artış olmuştur dedi. Başkan Arif Afşin, Antalya'da Şubat 2020 den bugüne zam alamayan Esnaf çaresizdir. Taksi ücretlerine zam yapılmasını isteyen esnafın gerekçesi girdilerdir, zamlardır. Son aldığımız zamdan sonra mazot ne kadar artmıştır? 2020 yılındaki Taksi Sigorta ücreti ile bugünü karşılaştıralım.

Bunun kaskosu, lastiği, bakım ücreti, çalışan şoför meslektaşımızın maaşı, sigorta primi, stopajı hep zamlanmıştır. Gider kalemlerinin tamamı zamlanmış ama taksi esnafının tarifesi değişmemiştir. Zam talebimiz bir gerekliliktir dedi. Afşin, esnafımız adına en az yüzde 20 zam beklentimiz vardır.

Biz müşterilerimizi de düşündüğümüz için yüzde 20 zam talep ediyoruz. Bu zam sadece günü kurtarma adımıdır. Bu adımı atmamakta ısrar edenler, taksi esnafını iflas etmeye, çaresizliğe mecbur bırakmak isteyenlerdir dedi. Afşin, Taksicilerin bir diğer talebi de ÖTV muafiyetidir. Araç bedelleri çok arttı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla 4 yıl önce taksilere tanınan ÖTV muafiyeti yeniden sağlanmalıdır dedi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI