1xbet betist supertotobet
Bugun...



İşte 2024 yılı ile birlikte yürürlüğe giren uygulamalar!

1 Ocak 2024 tarihi itibariyle yürürlüğe yeni uygulamalar girdi! 2024 yılı ile birlikte artık lokanta, restoran ve kafeler kapı önlerine fiyat listesi koymak zorunda. Aynı zamanda şehirler arası otobüslerde araç takip cihazı zorunluluğu ve günlük kiralık evler için ise belge zorunluluğu geldi.

facebook-paylas
Tarih: 01-01-2024 09:55

İşte 2024 yılı ile birlikte yürürlüğe giren uygulamalar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca uygulanan şehirler arası otobüslerde araç takip cihazının kullanımına 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle başlanıyor. Karayolu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde yürürlüğe giren sistem ile birlikte bakanlık araçların anlık hareketlerini görebilecek.

Tüketici mağduriyetinin önüne geçilmesi hedeflenen düzenleme ile ise restoran, lokanta ve kafeler ve yiyecek içecek hizmeti sunulan tüm işletmeler artık fiyat listesini işyerinin girişinin önüne koymak zorunda kalacak. Fiyat listesi aynı zamanda masaların üzerinde de yer alacak. Liste, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde olacak.

1 Ocak 2024 tarihi ile birlikte turizm amaçlı konut kiralamalarında da yeni döneme girildi. Kayıt dışılığı engellemek amacını taşıyan düzenlemeyle konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik sözleşmeden önce izin belgesi alması zorunlu hale geldi. Belgesi bulunmadan konutlarını turizm amaçlı kiralama yapılan her bir konut için 100 bin lira idari para cezası uygulanacak. İzin belgesi alarak faaliyette bulunabilmek için 15 gün süre verilecek. Bu süre sonunda izin belgesi almadan kiralamaya devam edenlere 500 bin lira idari para cezası kesilecek.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI