1xbet betist supertotobet
Bugun...



''Karaalioğlu Parkı Talan Edilemez!''

Antalya Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu’ndan yapılan açıklamada Büyükşehir Belediyesi tarafından Karaalioğlu Parkı'nda yapılan inşaat çalışmasına değinildi. Açıklamada: "Kentimizin kalbi niteliğindeki Karaalioğlu Parkı tadilat adı altında beton ve tuğlalarla tahrip edilmekte, ağaçlar ve yeşil alanlar çimento ve demir yığınlarına tercih edilmektedir." ifadelerini kullandı.

facebook-paylas
Güncelleme: 22-01-2023 23:42:06 Tarih: 19-01-2023 11:55

''Karaalioğlu Parkı Talan Edilemez!''

İşte basın açıklamasının tamamı:
"Kentimizin kalbi bedavabahisci.net niteliğindeki Karaalioğlu Parkı tadilat adı altında beton ve tuğlalarla tahrip edilmekte, ağaçlar ve yeşil alanlar çimento ve demir yığınlarına tercih edilmektedir.

Halbuki, Karaalioğlu Parkı, tarihiyle Cumhuriyet sonrası sosyal alan mimari miraslarındandır. Kısaca değinmek gerekirse, Karaalioğlu Parkı Kaleiçi’nin hem fiziksel ve hem de kültürel uzantısıdır. Park alanının büyük kısmının mülkiyeti Rumeli Beylerbeyliği, Konya Valiliği ve Sekban-ı Cedid ordu komutanlığı yapmış İbradılı (Alanyalı olarak da bilinir) Kadı Abdurrahman Paşa’ya aittir. Yapımına 1941 yılında Vali Haşim İşcan tarafından başlandığında, parka isminin verilmesi karşılığında Kadı Abdurrahman Paşa varisi Karaalioğlu ile mülkiyet devri gerçekleştirilmiştir.

Park alanı 30.04.1991 tarihinde 1101 nolu karar ile 1. Derece Doğal Sit Alanı olarak tescillenmiştir (Şekil 1). Bu kapsamda sadece bilimsel muhafaza açısından evrensel değeri olan, ilginç özellik ve güzelliklere sahip olması ve ender bulunması nedeniyle kamu yararı açısından mutlaka korunması gerekli olan, korumaya yönelik bilimsel çalışmalar dışında aynen korunacak alanlar statüsündedir."







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI