1xbet betist supertotobet
Bugun...



Kemer Belediyesi Mart ayı meclisi gerçekleştirildi

Kemer Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı, Belediye Başkanı Necati Topaloğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

facebook-paylas
Tarih: 04-03-2020 15:44

Kemer Belediyesi Mart ayı meclisi gerçekleştirildi

Kemer Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı, Belediye Başkanı Necati Topaloğlu başkanlığında gerçekleştirildi.
Şehit Ömer Halisdemir Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan meclis toplantısına meclis üyesi Aslı Bayar Ulukapı katılmadı.
Toplantı öncesi, Suriye’nin İdlib şehrinde şehit ve gaziler için saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.


Başkan Topaloğlu, şehit düşen askerlere Allah’tan rahmet, yaralı askerlere de acil şifalar dileyerek, bir daha böyle acıların yaşanmamasını temenni etti.
Toplantıda gündem maddelerine geçmeden önce meclise bilgi mahiyetinde kısa bir konuşma yapan Başkan Topaloğlu, şu ana kadar 28 milyon 436 bin lira borç ödediklerini belirterek, 11 milyon 930 bin liralık yatırım yaptıklarını ve bankada 11 milyon 65 bin lira para bulunduğunu söyledi.
11 aylık süre zarfında bir önceki döneme göre kendi özel kaleminden 5 milyon 791 bin lira tasarruf sağladıklarını anlatan Topaloğlu, “Geçen hafta otel ihalemiz vardı. Önceki dönemde ihaleye verilen otel ile bizim dönemimizde verilen ihale arasındaki fark 6 milyon 766 bin lira. Kemer Belediyesi artıya geçti. Bunun içinde ihaleye çıkmayan iki dükkan daha var.” dedi.


PERSONELİN MAAŞI 3 DEFA KREDİ ÇEKİLEREK ÖDENMİŞ
Kemer gibi imkanların çok olduğu bir yerde yaşadıklarını ifade eden Topaloğlu, önceki dönemde 3 defa kredi çekilerek personel maaşının ödendiğine dikkat çekti.
Topaloğlu, resmi belgeler üzerinden konuştuğunu yineleyerek, “6 milyon 507 bin lira kredi çekilmiş ve personel maaşı ödenmiş. Daha sonra 9 milyon 513 bin lira çekilerek personel maaşı ödenmiş. Son olarak da 2017’de 8 milyon lira kredi çekilmiş ve personel maaşı ödenmiş. 3 defa kredi çekilerek personel maaşı ödenmiş. Bu kredilerin toplamı 24 milyon lira. 11 aydır personel maaşları 3 gün önceden yatıyor. Eğer biz hep beraber bu işi yapacaksak, tasarrufa gittiğimiz sürece parada hiçbir sıkıntımız olmaz. 2009-2019 yılları arası temsil tanıtım giderleri 38 milyon 376 bin liradır. Seçim zamanı harcanan temsil tanıtım harcamaları 2 milyon 389 bin liradır.” diye konuştu.


Gündem maddelerine geçilmeden önce daha önce alınan meclis kararı ile Dünya ve Avrupa Karate şampiyonu olan Kemer’in gururu Müşerref Özdemir’in antrenörü Emin Akar’a 10 altın ve muay thai Avrupa şampiyonu Dilara Sultan Arpacı’ya 25 altın ödülü verildi.
Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 37. maddesine istinaden ek ödenek verilmesi konusu oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi.
Belediye sınırları içerisindeki içkili yer bölgesi krokisinin yeniden revize edilmesi konusu oy birliği Turizm Komisyonuna sevk edildi.
Kemer Göynük Mahallesi 1, 2 ve 3. bölge imar planı plan hükmü değişikliklerine ilişkin İmar Komisyonu raporunu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Kemer Arslanbucak ve Kuzdere mahalleleri imar planı, plan hükmü değişikliklerine ilişkin İmar Komisyonu raporunun görüşülmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.
Kuzdere Mahallesinde yeni açılacak olan cadde ve sokaklara isim verilmesi konusunun görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.


Göynük 1 Kavşağı ile Kurtuluş Caddesi arasında kalan caddeye isim verilmesi konusu, oy çokluğu ile Zübeyde Hanım Bulvarı olarak kabul edildi.
Kemer Merkez Mahallesi Zeki Tuncer Botanik parkının içinde bir bölümün Tropik Kelebek Tema Parkı olarak Yap-İşlet-Devret modeli ile kiraya verilmesi konusu, oy birliği ile İmar Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonlarına sevk edildi.
Belediye bütçe içi işletmelerde satılan bazı ürünlerin 2020 yılı gelir tarifesinde belirlenen fiyatların yeniden düzenlenmesi ve yeni satışa sunulacak ürünlerin fiyatlarının belirlenmesi konusu, oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi.
Kemer Göynük Mahallesindeki 1760 parsel imar planında spor alanında kalmakta olup, söz konusu taşınmazın plan hükümlerine göre proje hazırlanarak yap-işlet-devret modeli ile kiraya verilmesi konusu, oy birliği ile Turizm ve İmar Komisyonlarına sevk edildi.


Kemer Gençlik Merkezinin kurulması için hazırlanan “Gençlik Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.
Bir önceki meclis toplantısında satın alınmasına karar verilen Sağlık İşleri Müdürlüğüne araç alım konusunda noterden devir işlemleri için personel görevlendirilmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.
Belediye 2020 yılı gelir tarifesinde yapılacak olan değişikliklerin görüşülmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.
EGS Temizlik A.Ş.-Baturalp Turizm Ltd. Şti’nin Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliğinden (GATAB) devir olan alacaklarının görüşülmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.


Topaloğlu, “GATAB’dan Kemer Belediyesine 2 milyon 613 bin liralık borç gelmiş. Biz bu mahkemeyi kaybetmişiz. Kaybettiğimiz halde bu parayı ödememişiz. Bu ana para faizi ile 5 milyon 130 bin lira 515 kuruş olmuş. Görüşmelerimiz sonucunda 1 milyon 30 bin lira daha az ödeyerek, 4 milyon 100 bin lira ödeyeceğiz. Meclis de karar alırsa bu parayı ödeyeceğiz.” ifadelerine yer verdi.  
Kemer Arslanbucak Mahallesinde yapımı tamamlanan belediyeye ait spor kompleksine Şili’de Dünya Karate Şampiyonasında Karate Ümitler Dünya Şampiyonu olan milli sporcu Müşerref Özdemir’ın isminin verilmesi önergesi oy birliği ile kabul edildi.
İlçe sınırları içerisinde olan, mevcut imar durumlarında ticari alan kullanımlarının korunarak, plan değişikliği ile yeni ticari alan oluşturulmaması önergesi oy birliği ile kabul edildi.
Arslanbucak Mahallesi’nde kapalı pazar yeri yapılması için verilen önerge oy birliği ile kabul edildi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KEMER Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI