1xbet betist supertotobet
Bugun...



Kılıçdaroğlu’ndan Antalya’da yoğun mesai!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya’da bir dizi programda bulunarak yoğun mesai harcadı. Yaklaşık 24 saat içerisinde binlerce insanla buluşarak sorunlara kulak veren, çözüm önerilerini sunan Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin tüm sorunlarını çözmeye talibiz” dedi

facebook-paylas
Tarih: 13-11-2021 13:25

Kılıçdaroğlu’ndan Antalya’da yoğun mesai!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da yoğun mesai harcadı. Gençlerle, hal esnafı ve çiftçilerle, otosbüsçü esnafıyla, muhtarlarla ve Döşemealtı halkıyla bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu’na, programı boyunca ev sahibi olarak CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yanı sıra ilçe belediye başkanları ve milletvekilleri eşlik etti.

10 Kasım akşamı Antalya'ya giriş yapan Kemal Kılıçdaroğlu, ayağının tozuyla Muratpaşa Belediyesi'nin Türkan Şoray Kültür Merkezinde düzenlediği 'Z Kuşağı Atatürk'ü Anıyor' programına katılarak gençlerle bir araya geldi. Sosyal Medya fenomenlerinin konuk olduğu programda gençlerin yoğun isteği üzerine canlı yayına katılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kendisine "Kemal Amca" diye hitap eden Z kuşağının sorularını yanıtladı. "Umudumuzu yitiriyoruz" diyen gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, "Bu ülke yol parasını dahi denkleştirememiş bir liderin, imkansızlıklar içerisindeki inancı ve mücadelesiyle var oldu ve siz gençlere emanet edildi. Dolayısıyla hiçbir gencin umutsuzluğa kapılma hakkı yoktur" yanıtını verdi.

“ERDOĞAN GİBİ EKONOMİST DEĞİLİM”
Antalya programına 11 Kasım sabahı saat 04.30’da sebze-meyve halini ziyaret ederek devam eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; gübre, ilaç, mazot, fide, elektrik, yakıt gibi birçok üründe yaşanan artışın maliyetleri aşırı oranda artırdığı şeklindeki sıkıntılarını dile getirirken kendisine, “Siz ekonomistsiniz daha iyi bilirsiniz” diyen esnafa, “Estağfurullah, ben Erdoğan gibi ekonomist değilim” diye yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Az kaldı merak etmeyin. Bu sorunların hepsini iktidarımızda çözeceğiz. Herkes güler yüzle alışveriş yapacak. Yaptığınız hizmet çok değerli. Sabaha karşı 3'te hale geliyorsunuz. Buradan sadece Antalya'ya değil, Türkiye'nin her yerine mal gönderiyorsunuz.

Çok büyük paralar da kazanmıyorsunuz. Keşke büyük paralar kazansanız. Gönderilen sebze Rusya'dan dönüyorsa bunda ciddi sıkıntılar var. Dış politikada sorunlar var. Orta Doğu'ya da açılmak lazım. Orayla da barışmak lazım. Ne yazık ki önümüzde daha kötü günler olacak. Gübre fiyatları, mazot fiyatları daha da artacak. Dertlerinizi çok iyi biliyoruz. Bu işi çözeceğiz” şeklinde konuştu.

OTOBÜSÇÜ ESNAFIYLA BİR ARAYA GELDİ
Haldeki programının ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Muhittin Böcek’in konuğu olan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, sonrasında AKM Aspendos salonunda otobüsçü esnafıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan’ın öncülüğünde Türkiye’nin dört bir yanından gelip toplantıya katılan otobüsçülerin sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, “Bir sorunu çözmek istiyorsanız sorunu yaşayanı dinlemek zorundasınız. Masanın başında oturup sorunu çözemezsiniz.

Sorun neyle çözülür akılla, mantıkla, istişareyle, bilgiyle, birikimle ve en önemlisi deneyimle çözülür” dedi. Pandeminin başından beri ifade ettiği gibi; Esnaf Bakanlığının acilen kurulması gerektiğini bir kez daha yineleyen CHP Genel Başkanı, otobüsçülerin ücretsiz taşımayla ilgili şikayetleri hakkında da, “Devlet neden ücretsiz biniş ücretlerini otobüs başına alıyor? Bugünkü dijital ortamda bu ücreti kişi başına tespit edip ödemek de mümkün” yorumunda bulundu. Otobüsçü esnafının sorunları hakkındaki çalışmaları kanun teklifi haline getirip meclise sunacaklarının sözünü veren Kılıçdaroğlu, “Tekerleğe, mazota zam geliyor, yolcu taşımaya zam gelmiyor iyi de siz nasıl geçineceksiniz? Yeniden değerleme oranı doğrultusunda bir öneri geldi. Bizim hazırlayacağımız kanun teklifinde bu da olacak. Mesela kanunda yeniden değerleme oranında zam yapılacak diye bir ibare olursa belediye başkanı karşı çıkamaz. Biz onun gereğini yapacağız. Sizler sadece bizim vereceğimiz kanun teklifini destekleyin. Hükümete de çağrı yapın” dedi.

“MUHTARLARA BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR”
Otobüsçü esnafının ardından Döşemealtı’nda muhtarlarla bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, muhtarlık makamının tarihsel kimliği olan asırlık bir makam olduğunun altını çizerek; muhtarlık kanunu hazırlatıp muhtarlıklara gönderdiğini ve meclise kanun teklifi vereceklerini belirtti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu; birleşik oy pusulası, genel bütçeden muhtarlık evi bir personel, köy tüzel kişiliklerinin yeniden iadesi, mahalleyle ilgili kararlarda belediye meclisine katılım, oy ve söz hakkı ile muhtarlık bütçesinin sözünü vererek; muhtarlara, Türkiye Muhtarlar Birliği'ni kurmaları çağrısında bulundu.

Türk lirasının değer kaybı ve kadına yönelik şiddetle alakalı iki temel konuya da değinen Kemal Kılıçdaroğlu, “Daha henüz bu işin baharını yaşıyorsunuz. Kışını göreceksiniz. Bu zamlar daha yansımadı. Soru şu, vatandaş, asgari ücretli nasıl geçinecek ve biz bu enflasyon belasından nasıl kurtulacağız. Mutfakta yangın var. Türkiye böyle bir tabloyu hak etmiyor. Muhtarlara da burada büyük pay düşüyor” dedi. Cinayete kurban giden Başak Cengiz’i de hatırlatan CHP Genel Başkanı, “Size sözüm söz, asla ve asla kadına inen ele asla müsamaha göstermeyeceğiz. Kesinlikle İstanbul Sözleşmesi'ni bir hafta içinde yürürlüğe koyacağım” dedi.

“ÖZLENEN YÖNETİM TARZI BUDUR”
Son olarak Döşemealtı Belediyesi Toplu Açılış Törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in 7 yılda hayata geçirdiği 100 projeyle alakalı, "İhtiyaç duyduğumuz, özlediğimiz yönetim tarzı budur. Sizden toplanan vergilerin, kaynakların sizin için harcanırken bunları bilmeye de hakkınız var. Türkiye’deki tüm belediye başkanlarımız aynı karar ve inançla görevlerini yapıyor. Siyaseten söz verilen ama gerçekleşmeyen, oy aldıktan sonra 'bir bakarız anlayışı' bir hastaneyi yaparak tarihe gömdük.

Taleplerinizi birileri yerine getiremiyorsa hiç meraklanmayın CHP var, belediye başkanlarımız var" dedi. Bazı kentlerin beton ormana döndürüldüğünü de belirten Kılıçdaroğlu, "Kentlerde ağaç, kuş yok, insanlar dört duvar arasına hapsedilmiş gibi. Bizim görevimiz kenti yaşanabilir kılmak. Bizim temel hedeflerimizden birisi bu. Sadece EYT sorununu değil. EYT’lilerin sorununu çözeceğiz, 3600 ek göstergeyi getireceğiz. Tarımda çiftçinin, tarım kredi kooperatiflerine ve bankalardan çektikleri kredilerin faizlerini 1 haftada tamamen sileceğiz. Esnafların çektikleri kredilerin faizlerini 1 hafta içerisinde sileceğiz" dedi.

BAŞKAN NURİ CENGİZ’DEN TEŞEKKÜR
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğu’nu havalimanından uğurlayan CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz; program boyunca kendisiyle birlikte Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na eşlik eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Antalya Milletvekilleri Aydın Özer, Cavit Arı, Çetin Osman Budak ve Rafet Zeybek’in yanı sıra şehir dışından gelip programların organizasyonu ve uygulama aşamasında emek harcayan; Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, TBMM İdare Amiri ve Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Afyon Milletvekili Burcu Köksal, Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’na ve İttifak Ortakları İYİ Parti’nin İl Başkanı, Belediye Başkanı ve yöneticileri ile emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

En büyük teşekkürü ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na ileten İl Başkanı Nuri Cengiz, “Şehrimiz Antalya’da 24 saatten kısa bir süre içerisinde binlerce insanla temas kurarak, birbirinden farklı kitlelerin sesine kulak verip, çözümler üreterek yoğun mesai harcayan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na; gençlere, çiftçiye, esnafa, işçiye, muhtarlara… kısaca halkına verdiği büyük önem ve değerden ötürü sonsuz minnet ve şükranlarımı sunarım. Oldukça verimli geçen bu programlarda gördük ki; arkamızda duran halkın gücü, bizleri iktidarın eşiğine kadar getirmiş durumda. O eşik ise sandık. Sandıktan iktidar olarak çıkacak ve Türkiye’nin tüm sorunlarını çözeceğiz. Geliyor gelmekte olan” şeklinde sözlerini noktaladı.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI