1xbet betist supertotobet
Bugun...



Manavgat'ta yangın! Tamamen yanan köyler var! Başkan Sözen'den acı sözler...

Manavgat'ta ormanlık alanda çıkan yangın henüz kontrol altına alınamazken; yerleşim yerlerine de ilerledi.

facebook-paylas
Tarih: 28-07-2021 15:43

Manavgat'ta yangın! Tamamen yanan köyler var! Başkan Sözen'den acı sözler...

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen yangın ile ilgili CNN TÜRK canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Sözen: Akılalmaz, kötü bir tablo. Tam anlamıyla neyin içinde olduğumuzu bile fark edemedik. Köylere geldi, yerleşim yerleri yandı... Yangının nerede olduğunu tam anlamıyla kestiremez duruma geldik. Tamamen yanan köylerimiz oldu" dedi.

Saat 12.00 civarında başlayan yangın poyrazın da etkisi ile büyüdü. 1 Uçak 19 Helikopter 6 Dozer 103 Arazöz 412 personel ile yangına müdahale edilmeye çalışılıyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in açıklamaları ise şu şekilde:
Manavgat'ta bugüne kadar böylesi büyük bir yangın olmadı. Düşündürücü olan 4 ayrı bölgede çıkmış olmasıdır. Şu anda tüm itfaiye ekibimiz orada. Herkes elinden geldiğinde havadan karadan söndürme işlemleri yapılıyor. Bir taraftan 4 mahallemizdeki vatandaşlarımızın evleri boşaltılıyor. İnşallah kısa zamanda can kaybı olmadan bu yangın söndürme işlemi gerçekleştirilmiş olur.

4 ayrı yerde yangın var, hepsini kontrol altına almaya çalışıyoruz. Tahliye işlemleri hızla devam ediyor, aşırı derecede bir duman var, gereği yapılıyor. Herkes burada, sayın Bakan da geliyor, az sonra o da Manavgat'ta olacak. Can kaybı bilgisi henüz yok, olmayacaktır inşallah.

Yeniköy, Evrenseki, Bahçelievler, Sarılar mahalleleri boşaltıldı. En büyük sıkıntımız poyrazın devam etmesi... Şu anda hava tamamen karanlık. 19 helikopter şu anda müdahale ediyor. 30'un üzerinde itfaiye aracımız var, hep birlikte inşallah kontrol altına alacağız.

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit yangınla ilgili olarak  "Bu yangında kozalaklarla fırlatıyor. Süratle etrafa yayıldı. Bir anda bakıyorsunuz, ilgisiz bir yerde yangın başlıyor. Yangının tam üstüne karadan girilemedi. Havadan yoğun şekilde müdahale devam ediyor. Manavgat merkezde de aynı şekilde yangınlar oldu. sıçraya sıçraya geldi adeta. Merkezdekiler önemli ölçüde kontrol altına alındı ama köylerde mücadelenin devam etmesi gerekiyor. Bütün çevre illerden takviyeler geliyor. Alarmdayız. Can kaybı olmamasını ümit ediyoruz. Mahsur kalanlara da ulaşılabilirse inşallah onları da kurtaracağız."

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit'in açıklamalarından satır başları:
İlk önce öğle saatlerinde Yeniköy mahallesi civarında başladı. Bazı köyleri boşalttık. Havadan müdahale devam ediyor. Karadan da sıçramalar oluyor. Sıçrayan yangınları kepçe ve arazözlerle söndürüyoruz.

Şu anda turistik alanlara etki söz konusu değil. sahile epeyce uzak mesafede orman. Karayoluna gelmiş değil yangın. Turizm alanlarında endişe edecek durum yok

Sahilden uzak mahallelerde ortaya çıkan yangın. Manavgat merkeze de sıçramalar oldu. bunları da önemli ölçüde kontrol altına aldık. İnşallah en kısa sürede sonuca ulaşırız.

Turizmi etkileyeceğini zannetmiyorum. Arada tarım arazileri, ırmak kanalları var. Sahile kadar ineceğini düşünmüyoruz

Şu anda sağlık açısından hazırlık var. Hastane yakınında ormanlar var. Sıçramalar etkili oluyor, bazen bir kaç kilometreye sıçrayabiliyor kozalakların yanması ile beraber.

Çevre illerden itfaiyeler istedi. Bütün hava araçları bölgeye yoğunlaşmış durumda.

Yangının çıkış sebebi ile ilgili ise Yiğit,  "Şu anda bu konuda net bir şey söyleyemiyoruz. Nedenine ilişkin bir şey söylemek mümkün değil.

Neredeyse ateşe yakın mesafede mücadeleyi sürdürüyorlar. Sıçrama oldukça müdahale ediyorlar. Mezarlığın içine sıçradı. Yakındaki arazözlerle söndürdük. Çok sıçrama oluyor. Hava sıcaklığı ve rüzgarın etkisiyle artırıcı etki yapıyor. Can ve mal kaybı olmaması en büyük temennimiz." ifadelerini kullandı.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI