1xbet betist supertotobet
Bugun...



Nusret Bayar: Asgari Ücretliyi Açlığa Mahkum Ettiler!

Yapılan zam ile birlikte 2 bin 825 lira olarak belirlenen 2021 yılı asgari ücretine asgari ücretli çalışanlardan ve muhalefetten tepkiler büyüyor. Asgari ücretlinin açlığa mahkum edildiğini ifade eden CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, "Asgari ücreti belirleyenlerin yağın, salçanın fiyatından haberleri var mı?" dedi

facebook-paylas
Tarih: 30-12-2020 15:59

Nusret Bayar: Asgari Ücretliyi Açlığa Mahkum Ettiler!

1 Ocak 2021 itibariyle asgari ücret 2.825 lira 90 kuruş olarak belirlendi. Asgari ücretin geçtiğimiz yıla göre yüzde 21,56 oranında 500 TL arttığını ifade eden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a, Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar'dan sert tepki geldi. Basınla ve kamuoyuyla paylaştığı yazılı açıklamada; asgari ücrete yapılan zammın dolar bazında son 11 yılda yapılan en düşük zam olduğunu ifade eden Başkan Bayar, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi;

"Sayın bakan, son 11 yılda dolar bazında asgari ücrete yapılan en düşük zam olarak kayıtlara geçen bu artışı oldukça yüksek bulmuş olmalı ki, üzerine basa basa rakamlar vererek ‘hayırlı olsun’ demiş.

Geçen sene yapılan zamla birlikte 1 Ocak 2020’de asgari ücret 390 dolara denk geliyorken, bu yıl yapılan zamla beraber asgari ücret 377 dolara denk geliyor. Asgari ücretin artışından korktukları kadar döviz kurunun artışından korksalardı, marketlerde satılan sıvı yağlara çip takılmak zorunda kalmazdı! Asgari ücreti belirleyen hükümet yetkililerine soruyoruz; acaba kendileri market alışverişi yapıyorlar mı? Sıvı yağın, salçanın, deterjanın, fiyatından haberleri var mı?"

"Asgari Ücretliyi Açlığa Mahkum Ettiler"
Emekçiye ‘kuru ekmeği’ reva görenler; kendi maaşları için bir gecede karar alabiliyorken, sıra asgari ücreti belirlemeye geldiğinde haftalarca hesaplar, müzakereler yapıyor! Asgari ücretliyi açlığa, sefalete mahkum eden bu zihniyet; Katarlıların ve yandaş şirketlerin milyonlarca liralık vergilerini tek kalemde silmekte, saraylarda çalgılı çengili ziyafetler düzenleyip gününü gün etmektedir! Dolayısıyla bu zihniyetin asgari ücretle ev geçindirmek zorunda olan emekçinin halinden anlaması beklenemez! Asgari ücreti, asgari ücretli belirlemelidir!

Sefalet düzeni sona erecek
Cumhuriyet Halk Partisi olarak, müzakerelerin en başından bu yana ‘vergisiz, en az net 3100 TL’ olmalıdır diye direttiğimiz bu tutar, 1 Ocak 2021 itibariyle tüm CHP’li belediyelerimizde en düşük asgari ücret ilimizde 3100 – 3500 TL maaş belirlemeleri belediyelerimizin ilimizde uyguladığı sosyal belediyecilik anlayışının bir göstergesi olarak sefalet düzenine izin vermeyecektir.

Cumhuriyet Halk Partisi dün olduğu gibi bugünde emek ve emekçinin yanında olduğunu bir kez daha göstererek, kuruluş felsefesi olarak halkın refah ve gelişmişlik düzeyinin artması için yoksulun, emekçinin sokaktaki herkesin hakkını savunmaya ve halkın sesi olmaya devam edecektir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Başkanlığında İlk seçimlerde İktidara gelerek bu korku düzenini yıkarak vatandaşlarımızı yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklardan kurtaran parti Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI