1xbet betist supertotobet
Bugun...



Rafet Zeybek: Manavgat yanınında ihmali olanları tarih affetmeyecek!

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Büyük Manavgat Orman Yangınının yıl dönümünde yazılı açıklama yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 29-07-2022 11:35

Rafet Zeybek: Manavgat yanınında ihmali olanları tarih affetmeyecek!

CHP’li Zeybek yaptığı açıklamada şunları ifade etti;
“28 Temmuz 2021 tarihinde Antalya’nın Manavgat ilçesinde başlayan birden fazla orman yangını çevre ilçeler Gündoğmuş, Alanya, Akseki ve İbradı ilçelerine de yayılmış, tüm ilçelerde 59 mahalle yangınlardan zarar görmüş, 75 bin hektarlık orman ve tarım alanının kül olduğu yangınlar on gün boyunca sürmüş, sekiz vatandaşımızda hayatını kaybetmiş, çok sayıda çiftlik hayvanı ve yabani hayvan telef olmuştu. O gün yaşanan acılar karşısında canla başla mücadele verenler, yardıma koşanlar birlik ve beraberliğimizin en güzel yansımaları idi. Ancak bu güzelliğin yanında o günlerde ihmallerini saklamaya ve gizlemeye çalışan bir iktidarda vardı.

MANAVGAT YANGININDA İHMALİ OLANLARI TARİH AFFETMEYECEK 
Büyük Manavgat Orman Yangınının üzerinden tam bir yıl geçti. Acılar, yaralar silinmedi. Yitirdiğimiz canların ve canlıların, yanan ormanlarımızın sorumluluğunu kimse almadı. Sorumlular bulunsun, ihmaller araştırılsın önergemizi dahi AKP reddetti. Ama tarih bu kara günü not aldı. İşlerini yapan CHP’li belediye başkanlarına, ihmalleri anlatan halkı bilgilendiren milletvekillerine saldıran AKP ve yandaş basını koca bir ülkeyi 3 yangın söndürme uçağına mahkum bırakılmasını yazmadı, yazamadı. Dönemin Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin üç yangın söndürme uçağı ile tüm yangın sezonunu geçiştirme hevesi ormanlarımıza ve canlarımızın yitip gitmesine sebep oldu. Ne tarımdan ne de ormandan anlamayan kişilere verilen fazla yetkinin sonucu ne yazık ki budur.

Antalya ve Manavgat’ta önümüzdeki yıllarda tekrar bu denli büyük orman yangınları yaşanmaması için alınacak önlemlerin belirlenmesi için ortak akılla hareket edilmelidir. Geçtiğimiz yıl THK uçaklarını ihaleye almayanlar, bu yıl o uçakları tekrar kullanıma soktular, dün yapılan hatadan geçte olsa dönüldü. Ben yaptım oldu anlayışı ve körleşmiş siyasi iktidar hırsı ile yapılan çalışmalar fayda değil zarar vermektedir. Büyük Manavgat Orman Yangını’nda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yangından etkilenen tüm hemşerilerimize tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI