1xbet betist supertotobet
Bugun...



Sıkça Duyulan Şilte Nedir ve Aslında Ne İşe Yarar?

Şilte ya da diğer tanınan ismiyle parke şiltesi, ses ve ısı yalıtımı konularında gerekli işlemlerin gerçekleştirilmesi amacıyla parkelerin alt kısımlarına serilerek kullanılan, uygulama işlemi oldukça basit olan ve bir o kadar da yararlı ses yalıtım malzemeleri arasındadır. Ses yalıtımı alanında sağladığı faydaları sayesinde oldukça tercih edilir olmasına neden plan parke şiltesi, aynı zaman da güçlü ve dayanıklı yapıları ile bilinmektedir.

facebook-paylas
Tarih: 14-06-2021 10:16

Sıkça Duyulan Şilte Nedir ve Aslında Ne İşe Yarar?

Şilte nedir sorusuna verilebilecek en önemli cevap ise ses yalıtımı için oldukça faydalı ve dayanıklı yapıya sahip üründür. Ayrıca parke altı şiltesinin uygulama şekli ise, yer döşemelerinin ve parke döşemelerinin alt kısımlarına uygulanmaktadır. Mevcut olan parke ve zemin arasında mevcut olan boşlukların doldurulması amacıyla kullanılan parke, daha kullanışlı ve daha uzun süreli olmasına olanak tanıyan ses yalıtım ürünüdür. Parkelerin alt kısımlarına şilte döşemelerinin asıl nedeni ise parke ve zemin alasında bir bağlantının oluşturulmasıdır. Ses yalıtım ürünleri arasında oldukça sıklıkla tercih edilen parke şilteleri, ses kayıplarını en aza indirerek engellemek ve insanların rahatsız olmasına neden olabilecek her türlü gürültü olaylarının ortadan kaldırılması amacıyla kullanılan üründür. Şilte nedir sorusuna cevap verirken ayrıca içinde bulunan yapısal özellikleri nedeniyle oldukça yüksek seviyelerde ses yalıtımını sunması gereken için ister ev isterseniz iş alanlarında çevreyi rahatsız edecek gürültülerin önüne geçmek amacıyla en etkili çözüm aracıdır.



Şilte Ne İşe yarar?
Şilte modelleri, kullanım amaçlarına ve isteklere göre farklılık gösteren ses yalıtım ürünleridir. Ses yalıtımı alanında oldukça etkili olarak kullanılan şilteler aynı zaman da laminat parke döşenecek bölgelerde de parke ve zemin arasındaki bağlantıyı oluşturmak amacıyla da aktif olarak kullanılmaktadır. Rutubet ve nem gibi oldukça rahatsız edecek olayları engellemek amacıyla da kullanılan şiltelerin farklı avantajları bulunmaktadır. Şilte ayrıca parkelerin daha uzun süreli kullanılması amacıyla da kullanıldığı için parkeler için katkıda bulunması amacıyla da tercih edilirler. Özellikle ses yalıtımı alanında aktif olarak kullanılan ve büyük faydalar sağlayan şilte, farklı kullanım amaçlarına göre büyük katlılar sağlayarak büyük avantajları bünyesinde bulundurmaktadır.

İnşaat sektöründe de oldukça fazla bir şekilde kullanılan ve tercihe edilen şilteler, zeminlerin sağlamlıklarını ve farklı hataları önlemek amacıyla da tercih edilmektedir. Kullanıcılar tarafından tercih edilen şiltelerin kaliteleri ne kadar yüksek seviyede olursa, şiltelerin sunduğu korumlar ve avantajları da aynı oranlarda yükselmektedir.

Şiltenin Faydaları nelerdir?
Kullanılan mekânlarda iç ayak seslerini gidermede oldukça faydalıdır
Kullanılan alanlarda ısı izolasyonu sağlamaktadır
Ayak seslerinin yalıtımında büyük faydalar sağlar
Nem ve küf gibi olumsuz problemleri ortadan kaldırır
Basınca karşı büyük direnç gösterir
Zemin ve parke arasında kullanılarak oluşmuş boşlukların giderilmesi amacıyla kullanılır

Parke Şiltesinin İşlevleri Nelerdir?
Ses izolasyonu amacıyla kullanma
Montaja uygunluğunun sağlanması amacıyla kullanma
Zedelenmelere karşı koruma sağlaması
Parkelerin korunması
Geçici ya da sürekli olarak gelişen baskılara karşı parkeleri koruma
Parkelerin özelliklerinin daha iyi hale getirilmesi amacıyla kullanma
Isı izolasyonunun verimini artırmak için kullanma
Parkeyi oluşabilecek rutubete ya da neme karşı koruma

Parke Altı Şilte Fiyatları nelerdir?
Akustik ses kontrol kalitesi eşliğinde sunulan ve ses yalıtım malzemelerini kullanıcılara daha kolay bir sunmak amacıyla birden fazla üretici firma farklı fiyat seçenekleriyle şilteleri satışa sunmaktadır. Geçmiş dönemlerden günümüze kadar birden fazla üretici firma şilte üretimini gerçekleştirmektedir. Bu nedenle farklı markalar tarafından üretilen ve farklı kalite standartlarına göre fiyatlar bulunmaktadır. Ayrıca birinci sınıf malzemeden üretilen şilte fiyatları uzun süreli ve dayanıklı olmaları nedeniyle diğer şiltelere göre daha yüksek fiyata satılır. Bu nedenle şilte fiyatları genel olarak markaya ve kalitelerine göre değişkenlik gösterebilir. İhtiyacınız olan şilteyi tercih ederek bütçenize ve kullanım amacınıza göre şilte satın almak isterseniz evim.com sitesini ziyaret ederek herkesin bütçesine göre şilte modellerini görebilirsiniz.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI