1xbet betist supertotobet
Bugun...



Subaşı, “Hükümet bu işi korkmadan Belediyelere bıraksın, Semt pazarları zabıta denetiminde her gün açılsın’’ dedi.

İYİ Parti Milletvekili Hasan Subaşı, İl Başkanı Mehmet Başaran ve ilçe başkanları ile birlikte, tam kapanma sürecinde sıkıntıya düşen toptancı hal esnafını ve üreticileri ziyaret etti. Subaşı, sıkıntıya öncelikle semt pazarlarının kapanmasının yol açtığını belirterek, bu konuda belediyelerin görevlendirilmesini ve pazarların her gün kontrollü bir şekilde açılarak izdihamın da önüne geçileceğini söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 05-05-2021 19:02

Subaşı, “Hükümet bu işi korkmadan Belediyelere bıraksın, Semt pazarları zabıta denetiminde her gün açılsın’’ dedi.

Subaşı, “Ülkenin gerçek gündemi yokluk ve yoksulluktur. Çiftçi mağdur, hal komisyoncuları mağdur, vatandaş mağdur ama sistemi çökerten Ak Parti'ye sorsan hiç suçu yok” dedi!..
Milletvekili Hasan Subaşı ve İYİ Parti heyeti, bütün Türkiye’yi besleyen Antalya Toptancı Halinde, Hal Derneği Başkanı Hasan Ali Yılmaz, Tüccarlar Derneği Başkanı Adem Özaydın ve komisyoncuları günlük fiyatları belirlemek üzere yaptıkları toplantıda ziyaret ettiler. Tablonun çok can yakıcı olduğunu dile getiren Hasan Subaşı, “çiftçi sebzesini getirmiş. Belirlenen en yüksek fiyat 1-2 lira, salatalık 20 kuruşa alıcı bulamıyor. Bedava alan yok” dedi.

Çiftçi feryat ediyor
Çiftçinin malını bedava vermek istediğini, herkes evinde olduğu için bedava bile alan olmadığına dikkat çeken Hasan Subaşı, toplantı halde gördüklerini şöyle anlattı:
“Fiyatların bu kadar düşmesinin temel sebebi tam kapanma süreci ve öncesinde semt pazarlarının kapanmış olması. Maalesef mal elde kaldı!.. Üretici perişan çöp konteynırları doldu taştı, yazık yoksul insanımız muhtaç ama markette pahalı alamıyor. Bir komisyoncuya uğradık benim başkanlık döneminde yaptığımız halin açılışında o dönemin, hal dernek başkanı ile fotoğrafımız duvarda asılıydı...beti bereketi kalmayan üreticinin, tüketicinin, ülkenin vahim tablosu karşısında geçmiş günleri her manada özlemle andık”
Semt pazarları kapanmak yerine her gün açılmalı

Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, tam kapanma sürecinde semt pazarlarının kapanması ile halkın büyük mağazalara yönlendirildiğini ve vatandaşın fahiş fiyatla sebze almasına ön ayak olunduğuna dikkat çekerek, hükümetin bu konudaki krizi çözemediğini anlattı. Bu konuda hükümetin yetersiz kaldığını da belirterek çözüm önerilerini şöyle anlattı:
“Öncelikle hükümet bu işleri belediyelere bırakmalı. Hiç zaman kaybetmeden semt pazarları açılmalı, hem de haftada bir gün değil her gün kontrollü olarak, zabıta denetiminde dernekler ve belediyelerle organize edilip ürünlere halkın ulaşmasının bir an önce sağlanması, hem üretici hem tüketici hem de esnaf için zorunluluktur. Aksi halde kendini toparlamaya başlayan üretici ürününü satamayacak, vatandaş fahiş fiyatla ürün alamayacak ve kaos doğacaktır. Devleti yönetenler bu işleri belediyelere bırakıp Ülkenin tek gerçek gündemi yokluk ve yoksunlukla uğraşsın. 147 ülkeye yardım ettiklerini söyleyenler, önce kendi üreticisine, tüketicisine ve esnafına yardım etsin”







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI