1xbet betist supertotobet
Bugun...



"Tekel ürünü satan esnafa neden hibe yok?"

Çetin Osman Budak: tekel bayileri hibe verilecek esnaf grupları arasında yer almıyor. Neden bu insanları adeta cezalandırır gibi kapsama almıyorsunuz? Bu esnaf da yıllardır vergi ödüyor ama bugün devletinden gereken desteği alamıyor. Bunun nedenini öğrenmek istiyoruz” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 19-05-2021 13:26


CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın esnafa iki grup halinde verilecek 3 bin ve 5 bin liralık hibe desteği kapsamına tekel bayilerinin alınmadığını belirterek, “Pandemi koşulları bütün esnafı vurduğu gibi tekel bayilerini de olumsuz etkiledi. Esen fırtına, tüm esnaf kadar tekel ürünleri satan esnafı da ciddi yaraladı. Üstüne üstlük üç hafta süren tam kapanmada bu esnaf, kepengini dahi açamadı. Ama şimdi bir bakıyorsunuz ki tekel bayileri hibe verilecek esnaf grupları arasında yer almıyor. Neden bu insanları adeta cezalandırır gibi kapsama almıyorsunuz? Bu esnaf da yıllardır vergi ödüyor ama bugün devletinden gereken desteği alamıyor. Bunun nedenini öğrenmek istiyoruz” dedi.

Konuya ilişkin TBMM Başkanlığına Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un açıklaması istemiyle bir soru önergesi veren Budak önergede şu ifadelere yer verdi:
“Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında esnafa yönelik destek paketi kamuoyuyla paylaşılmış, buna göre belli gruplar halinde esnafın 3 bin ve 5 bin liralık hibe desteğinden yararlanacağı ilan edilmiştir.

Ancak, benzer koşulları yaşayan ve ayrıca üç haftalık tam tam kapanma sırasında dükkanlarının kepengini dahi açamayan tekel bayilerinin destek kapsamında olmadığı görülmektedir. Bunun nedenini anlamakta güçlük çekiyoruz.”

ALKOL SATTIKLARI İÇİN Mİ HİBE VERİLMİYOR?
Budak, şu sorulara yanıt istedi:
“Tekel bayileri hibe desteği kapsamında mıdır? Değilse neden kapsama alınmamıştır? Söz konusu esnafın üç haftalık tam kapanma sürecinde de sıkıntı yaşadığı göz önüne alınırsa tekel bayilerinin destek kapsamına alınması için ne yapmaları, hangi koşulları sağlamaları gerekmektedir? Tekel bayilerinde alkol satışının olması hibe desteği kapsamı dışında tut







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI