1xbet betist supertotobet
Bugun...



Yazar Murat Kaplan, 5. Kepez Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluştu

Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Murat Kaplan, 5. Kepez Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluştu. Yazar Kaplan’ın, “Hap Gibi Farkındalık” söyleşisi yoğun ilgi gördü.

facebook-paylas
Güncelleme: 12-05-2023 09:02:47 Tarih: 12-05-2023 08:59

Yazar Murat Kaplan, 5. Kepez Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluştu

5. Kepez Kitap Fuarı’nda kitapseverler yazarlarla buluşmaya devam ediyor. Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Murat Kaplan da, Mimar Sinan Kongre Merkezi’ndeki fuarda, söyleşi ve imza gününde sevenleriyle bir araya geldi. Yazar Kaplan’ın “Hap Gibi Farkındalık” konulu söyleşisi ilgi odağı oldu. Söyleşide insanların bilgilere çok hızlı bir şekilde ulaşma arzusu içinde olduğunu ve bu arzunun insan beklentilerini de hap gibi yaptığını belirten Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Murat Kaplan, “Yani dokunayım olsun. Çabucak olsun, emek harcamadan olsun. Biraz bencilce bir yaklaşım içine giriyoruz. Bunun da sebebi bizim biyolojimiz.” dedi.

BAĞIMLILIĞA SÜRÜKLEYEN HAYAT HIZI
Dofiminal bağımlılığa sürükleyen bir hayat hızıyla yaşamaya gayret edildiğine değinen Yazar Kaplan, “Böyle bir durumda sürekli değişken uyaranlara ihtiyaç duymaya başlıyoruz.  Yeni bir dinamizim, yeni bir farklılık ihtiyaç haline gelmeye başlıyor. Beynimizdeki ilgili bölgenin daha çok uyarılmasından dolayı çabuk sıkılan, çabuk bıkan, hep yeni bir şeyler isteyen bir yerde durmuşuz. Çok tehlikeli bir durum. İlişkiler bu yüzden bozulmaya başladı. İş yerinde insanlar daha çabuk yeni iş, daha farklı bir yer arayışına başladı. Eğitim alan öğrenciler başladığı bölümü bitirmez oldu. Evliliklerde öyle oldu. Bu dofiminal bağımlılık meselesi bizi öyle bir yere taşıdı ki; doyumsuz hedonist haz peşinde koşan çabuk yorulan ve sıkılan varlıklar haline geldik. Bu birileri için işe yarayan bir şey. Çünkü insanı tüketime sevk ediyor. Bu saye de daha çok satın alırız. Yeni eşyalar satın alırız. Yeniliklerin bizi hayatta tutacakmış gibi hissederiz. Nöropazarlama denilen olay sizin tahmininizden daha büyük etkiye sahip…”diye konuştu.

HAP GİBİ ÇÖZÜM İSTİYORUZ
“Onların arzusu satmak, cepleri doldurmak, bizim arzumuzda mutlu olmak” diyerek sözlerini sürdüren Yazar Kaplan, “Bizim için en önemli şey mutlu olmak gibi gözükse de bizim ihtiyacımız olan güvende olmak. Biz mutlu olunca güvende olduğumuzu hissederiz.  Hap gibi çözümleri isteyen bir toplum haline geldik. Bu toplumu yönlendirmek çok kolay… İnsan nasıl davranıyor ve davranışların arkasında ne gibi bir dürtüler var bunu anlayan insanı yönetiyor. Şuan bizleri yönetenler bu konunun uzmanları” dedi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KEPEZ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI