1xbet betist supertotobet
Bugun...



Yüksek gelen su faturalarına açıklama geldi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi yüksek gelen su faturaları ile ilgili sosyal medya hesaplarından bir açıklama yayımladı. Açıklamada yüksek gelen su faturalarının sebeplerinden biri olarak Korona salgını olduğu belirtilirken; asıl nedenin ise Nisan ayında sayaç okuma işleminin yapılmaması olarak gösterildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 10-05-2020 00:13:15 Tarih: 06-05-2020 18:29

Yüksek gelen su faturalarına açıklama geldi!

İşte Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan o açıklama:

"Değerli Antalyalılar,
Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs Salgını nedeniyle hem sizlerin hem de çalışanlarımızın sağlığını korumak amacıyla Nisan ayında su sayaçlarını sahada okumayarak Nisan ayı faturanızı Şubat-Mart ayı faturalarınızın ortalamasının %80’i olacak şekilde otomatik olarak düzenlemiştik. (Nisan ayında ticarethane, otel-pansiyon, 5216 ve 6360 Sayılı Kanun ile köyden mahalleye dönüşen yerlerdeki abonelere ve öğrenci abonelerine faturalandırma yapmamıştık) Ayrıca normal faturalandırma işlemi yapıldığı ayda, Nisan ayında faturalandırma yapılmış abonelerin mahsuplaşma işleminin yapılacağını belirtmiştik.

Yeni faturalandırma döneminde Mayıs ayı başından itibaren sayaçları sahada okumaya başladık. Bazı vatandaşlarımızın şikayeti sonucunda yaptığımız incelemede, Mayıs ayı su faturalarının önceki su faturalarından yüksek olduğu tarafımızdan da görülmüştir. Yaptığımız tespitler sonucunda Mayıs ayı su faturalarının yüksek gelme nedeninin;

-Nisan ayı su faturalarının, Şubat-Mart faturalarının ortalamasının %80’i olarak otomatik faturalandırılıp kalan %20’lik Nisan ayı tutarının Mayıs ayında faturalandırılması,

-Korona salgını nedeniyle yaklaşık 50 gündür vatandaşlarımızın birçoğunun mecbur kalmadıkça evlerinden dışarı çıkmamaları veya birçoğunun dışarı çıkmasının yasak olması nedeniyle ailecek evde kalmalarının su tüketimini arttırması, -Korona salgını nedeniyle insanların temizlik hassasiyetinin artarak hijyene daha çok önem vermelerinin su tüketimini arttırması olduğu tespit edilmiştir.

Ancak tüm bu nedenlere rağmen su faturasının yüksek geldiğini düşünen vatandaşlarımızın faturalarındaki son endeks ile su sayaçlarının üzerindeki endeksi karşılaştırıp, varsa yapılan hatalı bir okuma işlemi tarafımızdan düzentilecektir.

KAMUOYUNA SAYGIYLA SUNULUR."







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BELEDİYE Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI