1xbet betist supertotobet
osmaniye escort
Bugun...



Davula Yeni Başlayanlar için Öneriler

Eski dönemlerden bu yana Türkler davula ilgi duymuştur. Teknolojinin ve müziğin dönüşümü ile davul da farklı form kazanmıştır. Davul, vurmalı çalgılar arasında en sık tercih edilen enstrümandır. Davulun genel yapısı ahşap ya da madenden elde edilen gövdenin gerilmesi ile oluşturulur. Bu gövde kısmına ise sopa ya da el yardımı ile vurularak ses çıkarılır.

facebook-paylas
Tarih: 16-05-2022 18:33

Davula Yeni Başlayanlar için Öneriler

Farklı malzemeden elde edilen davullar bulunur. Müzik türüne göre çalınan davul farklılık gösterir.  Özellikle rock on roll tarzda müziklerde bas davul sıklıkla tercih edilir. Bas davulun diğer ismi tekme davul olarak bilinir. Bas davulun genel şekli silindirdir. Aynı zamanda çap derinliği oldukça büyük ve çapı daha kısadır. Bas davulun silindir kısmında darbeli uç bulunur. Bu uçlar deri ya da plastikten yapılır. Bu malzemeler iki farklı taraftan gerdirilir ve ip gerilimi davul türüne göre ayarlanır.

Perküsyon Nedir?
Davul boylarına ve müzik türünde kullanımına göre farklı çeşitleri bulunur. Davul vurmalı çalgı türlerinde en bilinen ve sıklıkla çalınan bir enstrümandır. Vurmalı çalgılara perküsyon ismi de verilir. Perküsyon çalgılar darbuka, davul, tef, ziller, çan, siren, bateri örnek olarak verilebilir. İnsan sesinden sonra en bilinen eski çalgı olduğu için oldukça önemli bir yere sahiptir. Örneğin Mezopotamya uygarlıklarında, ilkel dönemlerde de davul haberleşme, eğlence amaçlarıyla kullanılmıştır.

Müzik türlerinde en sık tercih edilen perküsyon modellerinden biri de elektronik davuldur. Bu davullarda farklı olarak zil ve davul kısımları diğer davul türlerine göre malzemeleri farklı sertlik ve esnekliğe sahiptir. Aynı zamanda elektronik davul çalındığında çok ses çıkardığı için başlangıçta apartman dairesinde çalınması zor olabilir. Bu nedenle başlangıç için bateri kurslarından yardım alınmalı ve mümkün olduğunca pratiklerle derslere devam edilmesi gerekir. Kimseyi rahatsız etmeden evde elektronik davul çalmanın yolu ise sesin elektrik yolu ile kulaklığa iletilmesi sayesinde çalışmalar yapılabilir. Elektronik davul yani bateride amfiye ihtiyaç duyulur. Bateristler çalışma sırasında amfiyi ayarlayarak pratiklerine devam edebilir. İlk kez bateri çalanlara genellikle bateri pedleri ile uygulama çalışmaları yapılır. 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI