1xbet betist supertotobet
Bugun...



HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası'ndan Antalya Büyükşehir Belediyesine tepki!

HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası Antalya Şube Başkanı Muhammed Talha Kandil, Antalya Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısında, belediyede çalışan işçilerin tüm haklarının verildiğinin ileri sürülmesine tepki gösterdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 29-05-2021 09:49:46 Tarih: 25-05-2021 10:47

HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası'ndan Antalya Büyükşehir Belediyesine tepki!

Antalya Büyükşehir Belediyesi yönetiminin işçilerin ücret ve sosyal haklarını iyileştirmemesindeki ısrarı ve olumsuz tutumu sonucunda işçilerin büyük bir mağduriyet yaşadığını belirten Kandil, “Toplu iş sözleşmesinin imzalanamamasından dolayı bir taraftan hak kayıpları artarken diğer taraftan bütün hakların ödendiği ileri sürülerek kamuoyu yanıltılmaya çalışılmaktadır” dedi.

HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası Antalya Şube Başkanı Muhammed Talha Kandil, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
‘’Antalya Büyükşehir belediyesi nde çalışan 7338 işçi arkadaşımız toplu iş sözleşmesinin Büyükşehir belediyesi tarafından kasten imzalanmaması nedeniyle iki yıla yakın bir zamandır mağdur edilmektedir’’ Taşeron şirket işçisi iken 696 sayılı KHK ile 2018 yılında belediyenin şirketinde sürekli işçi statüsünde çalışmaya başlayan arkadaşlarımız, taşeron dönemindeki koşullarla çalıştırılmaya devam etmektedir.

Pek çok belediyede kadrolularla şirket çalışanlarının ücret ve sosyal haklarının eşitlendiği bilindiği halde, Antalya Büyükşehir Belediyesi, İnsan Kaynakları A.Ş’de çalışan arkadaşlarımızın haklarınızı vermemekte
direnmektedir.

Büyükşehir Emekçilerinin Haklarının Verildiği İddiasına Tepkiliyiz
Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Mayıs Ayı Meclis Toplantısında 2 yıla yakın bir zamandır haklarını alamayan işçilere bütün haklarının ödendiğini ileri sürmüştür. Sayın Tuncer’in Büyükşehir Belediyemiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu çerçeve sözleşme kapsamında işçilere tüm haklarını vermektedir. Şu anda 7 bin 338 işçimiz var. Bu işçilerimize altı ayda bir yüzde 4 zam yapıyoruz. Nisan ve Ekim aylarında yılda 5 günlük ikramiyeleri, yemek paraları(günlük 5TL) bayram ikramiyeleri (her bayram 75 er TL brüt), yakacak yardımı(aylık 30 TL brüt), direksiyon primleri(2 TL brüt), silah tazminatları(2 TL brüt) olmak üzere, çerçeve sözleşmesinde öngörülen tüm hakları eksiksiz olarak tarafımızdan ödenmektedir” açıklaması 7 bin 338 emekçi tarafından tepkiyle karşılanmıştır.

Kamuoyu Yanıltılıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tuncer’in sözleri gerçeği yansıtmamaktadır. Tuncer’in işçilere verdiklerini iddia ettiği yüzde 4 zam geçtiğimiz yılbaşında uygulanmamıştır. Düzenli olarak verildiği ileri sürülen 75 TL bayram ikramiyeleri geçtiğimiz Ramazan Bayramında ödenmemiştir. Yemek parası dedikleri ise sadece ama sadece günlük 5 TL’den ibarettir. Hak dedikleri şey bu mudur? Sayın Tuncer 5 liraya nerede yemek yemektedir. 3 yıl öncesinin açıklanan yemek yardımı olan 5 TL ile yemek yiyebiliyorsa derhal 5 liraya yemek yediği lokantanın adresini Antalya Büyükşehir emekçilerine vermelidir. Yoksa İşçiye reva görülen bu mudur açıklamasını yapmalıdır.

Başkan Böcek’in Sözlerini Kamuoyunun Takdirine Bırakıyoruz
Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Muhittin Böcek’in aynı toplantıda ifade ettiği “Göreve başlamadan belediyede sendika çalışmasına başlanıldığını duyduğum anda müdahale ettim. Hiçbir arkadaşımızın sendikasına karışmadım. Hiç kimseye x sendikasına geçeceksiniz yoksa sizi işten atarım demedim” şeklindeki sözlerini ise kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Gerçekler ortadadır. Antalya’nın şahit olduğu sürgünler, işten çıkarmalar ortadadır. Gerçekler Sayın Böcek ve Genel Sekterinin anlattığı gibi ise 26 Temmuz 2019 yılında başlattığımız hak grevimiz neden hala sürmektedir. Hak verildi de işçi mi almadı.

Bölge Adliye Mahkemesi 9. Hukuk Dairesi yerel mahkemenin verdiği kararı bozmuş yeniden görülmesi için yerel mahkemeye geri göndermiştir. Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, davalık olan konu diyerek bahsettiği
grevin sona erdirilmesi mahkemesini belediye olarak kendisi açmış ve mahkeme diyerek geçiştirerek işçileri tekrardan mahkeme kapılarına döküp zam vermemeye devam mı edecektir. Birkaç yılda bu mahkemenin
sonuçlanmasını beklenilecektir. 3 yıldır aynı olan hakların bir kısmını uygulayıp bir kısmını uygulamamaya bu süre zarfında devam mı edecektir.

Buradan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Muhittin Böcek’e sesleniyoruz.
Gelin, Emekçi arkadaşlarımızı mağdur etmekten vazgeçin. 7 bin 338 arkadaşımızın mağduriyetini giderin. Toplu İş Sözleşmesini masada uzlaşarak imzalayalım.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI